Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Profesorii de economie din Romania cer retragerea de urgenta a Ordonantei 114/2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Feb. 2019
Tags: oug 114/2018, profesori de economie, bnr

Aproximativ 50 de profesori de economie de la mari universitati din Romania au redactat o scrisoare deschisa prin care isi exprima dezacordul fata de masurile implementate prin Ordonanta 114/2018, subliniind faptul ca unul dintre efectele nocive ale acesteia ar fi cresterea costului de finantare a statului.

Cei 46 de profesori care predau la universitati din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Craiova atrag atentia asupra faptului ca Ordonanta 114 va avea efecte negative asupra economiei Romaniei, cum ar fi:
 
  1. Costurile cu taxarea activelor se vor reflecta in dobanzi mai mici la depozite (ceea ce inseamna o lovitura pentru clientii bancilor – a deponentilor), cat si prin dobanzi mai mari la credite si restrictii la creditare (ceea ce va ridica probleme debitorilor).
  2. De altfel, previziunile profesorile sunt acelea ca bancile isi vor incetini ritmul de crestere al creditelor si ar putea sa isi diminueze activele, chiar prin externalizare catre bancile mama, ca o masura de reducere a impactului acestei taxe.
  3. Aceasta masura loveste in bancile cu capital romanesc mai mult decat in cele cu capital strain, spun profesorii, care atrag atentia si asupra faptului ca produsele si serviciile bancare se vor scumpi rapid.
  4. Pe de alta parte, BNR pierde capacitatea de a implementa politica monetara, independenta bancii centrale fiind, astfel, afectata, noteaza adevarul.ro.

Profesorii universitari cer, asadar, de urgenta retragerea acestei masuri de catre Guvernul Romaniei si gasirea rapida de alte solutii decat supra-taxarea economiei.

De asemenea, acestia mai solicita:
  • identififcarea corecta a problemelor din sectorul financiar-bancar, 
  • Atragerea in dezbaterea publică pentru gasirea de solutii a tuturor specialistilor din institutiile cheie (BNR, ASF, Consiliul Concurentei etc.) a asociatiilor patronale, a asociatiilor de bunuri de consum si servicii, etc.,
  • Adoptarea de urgenta a unei strategii pe termen mediu si lung de dezvoltarea a sistemului financiar-bancar din Romania.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Profesorii de economie din Romania cer retragerea de urgenta a Ordonantei 114/2018":
Rating:

Nota: 3.4 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016