Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Aproximativ 50 de profesori de economie de la mari universitati din Romania au redactat o scrisoare deschisa prin care isi exprima dezacordul fata de masurile implementate prin Ordonanta 114/2018, subliniind faptul ca unul dintre efectele nocive ale acesteia ar fi cresterea costului de finantare a statului.
- Costurile cu taxarea activelor se vor reflecta in dobanzi mai mici la depozite (ceea ce inseamna o lovitura pentru clientii bancilor – a deponentilor), cat si prin dobanzi mai mari la credite si restrictii la creditare (ceea ce va ridica probleme debitorilor).
- De altfel, previziunile profesorile sunt acelea ca bancile isi vor incetini ritmul de crestere al creditelor si ar putea sa isi diminueze activele, chiar prin externalizare catre bancile mama, ca o masura de reducere a impactului acestei taxe.
- Aceasta masura loveste in bancile cu capital romanesc mai mult decat in cele cu capital strain, spun profesorii, care atrag atentia si asupra faptului ca produsele si serviciile bancare se vor scumpi rapid.
- Pe de alta parte, BNR pierde capacitatea de a implementa politica monetara, independenta bancii centrale fiind, astfel, afectata, noteaza adevarul.ro.
Profesorii universitari cer, asadar, de urgenta retragerea acestei masuri de catre Guvernul Romaniei si gasirea rapida de alte solutii decat supra-taxarea economiei.
De asemenea, acestia mai solicita:
- identififcarea corecta a problemelor din sectorul financiar-bancar,
- Atragerea in dezbaterea publică pentru gasirea de solutii a tuturor specialistilor din institutiile cheie (BNR, ASF, Consiliul Concurentei etc.) a asociatiilor patronale, a asociatiilor de bunuri de consum si servicii, etc.,
- Adoptarea de urgenta a unei strategii pe termen mediu si lung de dezvoltarea a sistemului financiar-bancar din Romania.

Ghidul practic al contabilitatii 2023 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii

Declaratia Unica 2023 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.4 din 5 din 5 voturi
Articole similare
Ministrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018Presedintele AFEER: Ordonanta 114/2018 nu a fost justificata,dar acum trebuie sa vedem cum lucram cu eaMinistrul Finantelor, despre modificarea OUG 114/2018: Eliminarea taxei pe lacomie nu afecteaza bugetulMinistrul Finantelor: Taxa auto ar trebui sa se plateasca pana in iunie. Dar se va plati mai repedeSalariati care lucreaza pe teritoriul unui stat membru: Tratament fiscal, conform OUG 114/2018Ultimele articole
Aplicare salariu minim de 3.000 lei in domeniul constructiilor. Coduri CAEN care au aceasta obligatieFormularul 120 se modifica. Noile instructiuni de completare pentru Decontul privind accizeleProgram de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVAANAF introduce un nou formular: Declaratia 109 (proiect OPANAF)ANAF a actualizat D112. Noua versiune a PDF-ului inteligent. Angajatorii din constructii trebuie sa depuna rectificativaArticole similare
Isarescu: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaCreditele reduse in franci nu trebuie sa discrimineze debitorii in alte monedeReinnoire licenta servicii electronice. Ce impozit aplicam pe veniturile nerezidentilor?La final de an se constata ca exista o pierdere majora in sistemul bancarFactura primita din UE pentru recuperare combustibil si taxa card. Ce aspecte sunt obligatorii privind raportarea in 390 si 300?Ultimele articole
Cum se inregistreaza in contabilitate diferentele de curs valutar?Legea 128/2022: Utilitatile, taxele si impozitele vor putea fi platite cu cardul si ONLINE, nu doar in mod fizic, la casierieMicrointreprindere. Trecerea la impozit pe profit din 2023 si recuperarea cheltuielilor din perioadele anterioareCifra de afaceri. Definitie, formula si cum sa o calculezi corectImpozitul pe veniturile microintreprinderilor. Cand se depun si se platesc facturile fiscale?
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"