Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Decontul privind accizele (Formularul 120) va fi modificat, potrivit unui proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.3386/2016 pus in dezbatere publica de ANAF. Totodata, se modifica si instructiunile de completare pentru Formularul 120.
Iata cum arata noile instructiuni de completare, potrivit proiectului de Ordin:
INSTRUCTIUNI de completare a formularului 120 "Decont privind accizele"
I. Depunerea decontului Decontul privind accizele se completeaza si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize, potrivit titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.
Decontul privind accizele se completeaza cu ajutorul programului de asistenta și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. In cazul in care contribuabilul/platitorul corecteaza decontul depus, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
II. Completarea decontului Sectiunea A "Date de identificare a contribuabilului/platitorului"
Cartea Verde a Contabilitatii
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
SAF-T Ghid de raportare corecta
In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
In prima casuta se inscrie prefixul RO, in cazul in care contribuabilul este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.
In situatia indeplinirii de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta a obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa potrivit art.90 alin.(4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala" si se completeaza codul de identificare fiscala a succesorului in rubrica din formular prevazuta in acest scop.
La rubrica "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al entitatii care si-a incetat existenta.
In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea contribuabilului/platitorului. Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului/platitorului.
Sectiunea B "Date privind accizele"
Se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare, fiind cuprinse si accizele aferente produselor provenite din import.
Sectiunea C "Date privind deducerile din accizele datorate"
Se inscriu sumele cumulate, reprezentand deducerile din accizele datorate pentru anul de raportare, in conformitate cu prevederile legale, care se aplica pentru produsele din productia interna, pentru produsele provenite din achizitiile intracomunitare, precum si pentru produsele provenite din import, respectiv contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcarii, exclusiv TVA, pentru care se calculeaza acciza datorata in perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele ale titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
Sectiunea D "Date de identificare a imputernicitului":
Se completeaza in cazul in care obligatiile de declarare se indeplinesc de catre un imputernicit, conform Legii nr.207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
In caseta "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al imputernicitului, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
In rubrica "Nume, prenume/Denumire" se inscriu, dupa caz, denumirea sau numele si prenumele imputernicitului.
Rubricile privind adresa se completeaza, dupa caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al imputernicitului.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Care e procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu?Reminder ANAF! Pana pe 2 mai 2023 trebuie depuse la ANAF mai multe declaratii fiscaleRegimul de declarare derogatoriu. Cum procedam in cazul unei firme fara activitate?Noi prevederi privind regimul de declarare derogatoriu pentru persoanele in inactivitate temporaraAspecte utile in 2016 privind regimul de declarare derogatoriuUltimele articole
ANAF: Calendarul obligatiilor fiscale din luna aprilie 2019Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru 2 mai 2018ANAF modifica Formularul 101 si FORMULARUL 120Noile prevederi pentru formularul 101 si FORMULARUL 120. Modificari OPANAF 3386/2016Noua procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuArticole similare
Calendar obligatii fiscale: ce obligatii fiscale avem pana la 30 aprilieAnunt ANAF: Declaratia 120, noul PDF inteligentCum se aplica accizele de la 1 septembrie si cum vor proceda intreprinderile?Declaratia 120. Descarcati ultima versiune!Ce declaratii se depun pe perioada de suspendare a activitatiiUltimele articole
Noile prevederi pentru formularul 101 si formularul 120. Modificari OPANAF 3386/2016Declaratii cu termen la 30 aprilie. Nu uitati de decontul cu accizele!Aprilie 2014. Cum arata calendarul complet al declaratiilor fiscale?Se apropie data-limita pentru DECONTUL PRIVIND ACCIZELEANAF: Lista declaratiilor care se depun onlineArticole similare
Tratament FISCAL pentru tichetele cadou acordate angajatilorPerioada fiscala la TVA in 2023 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriSolicitarile de rambursare TVA pentru importuri si achizii intracomunitare se depun pana la 30 septembrieDin 1 martie 2022 inrolarea contribuabililor in SPV va fi obligatorieFormularul 230 trebuie transmis de entitatile care beneficiaza de suma de 3,5% din impozit pana pe 25 mai 2022Ultimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANoutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVANivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"