Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Decontul privind accizele (Formularul 120) va fi modificat, potrivit unui proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.3386/2016 pus in dezbatere publica de ANAF. Totodata, se modifica si instructiunile de completare pentru Formularul 120.
Iata cum arata noile instructiuni de completare, potrivit proiectului de Ordin:
INSTRUCTIUNI de completare a formularului 120 "Decont privind accizele"
I. Depunerea decontului Decontul privind accizele se completeaza si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize, potrivit titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.
Decontul privind accizele se completeaza cu ajutorul programului de asistenta și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. In cazul in care contribuabilul/platitorul corecteaza decontul depus, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
II. Completarea decontului Sectiunea A "Date de identificare a contribuabilului/platitorului"

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Manual de politici contabile - Stick USB
In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
In prima casuta se inscrie prefixul RO, in cazul in care contribuabilul este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.
In situatia indeplinirii de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta a obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa potrivit art.90 alin.(4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala" si se completeaza codul de identificare fiscala a succesorului in rubrica din formular prevazuta in acest scop.
La rubrica "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al entitatii care si-a incetat existenta.
In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea contribuabilului/platitorului. Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al contribuabilului/platitorului.
Sectiunea B "Date privind accizele"
Se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare, fiind cuprinse si accizele aferente produselor provenite din import.
Sectiunea C "Date privind deducerile din accizele datorate"
Se inscriu sumele cumulate, reprezentand deducerile din accizele datorate pentru anul de raportare, in conformitate cu prevederile legale, care se aplica pentru produsele din productia interna, pentru produsele provenite din achizitiile intracomunitare, precum si pentru produsele provenite din import, respectiv contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcarii, exclusiv TVA, pentru care se calculeaza acciza datorata in perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele ale titlului VIII "Accize si alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
Sectiunea D "Date de identificare a imputernicitului":
Se completeaza in cazul in care obligatiile de declarare se indeplinesc de catre un imputernicit, conform Legii nr.207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
In caseta "Cod de identificare fiscala" se inscrie codul de identificare fiscala al imputernicitului, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
In rubrica "Nume, prenume/Denumire" se inscriu, dupa caz, denumirea sau numele si prenumele imputernicitului.
Rubricile privind adresa se completeaza, dupa caz, cu datele privind adresa domiciliului fiscal al imputernicitului.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF modifica Formularul 101 si FORMULARUL 120ANAF: Lista declaratiilor care se depun onlineStudiu de caz: Recuperarea de TVA in cazul suspendarii activitatii unei firmeNoua procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriuNoi prevederi privind regimul de declarare derogatoriu pentru persoanele in inactivitate temporaraUltimele articole
Reminder ANAF! Pana pe 2 mai 2023 trebuie depuse la ANAF mai multe declaratii fiscaleANAF: Calendarul obligatiilor fiscale din luna aprilie 2019Calendar ANAF: Obligatii fiscale pentru 2 mai 2018Noile prevederi pentru formularul 101 si FORMULARUL 120. Modificari OPANAF 3386/2016Aspecte utile in 2016 privind regimul de declarare derogatoriuArticole similare
Aprilie 2014. Cum arata calendarul complet al declaratiilor fiscale?ANAF: Lista declaratiilor care se depun onlineDeclaratii cu termen la 30 aprilie. Nu uitati de decontul cu accizele!Se apropie data-limita pentru DECONTUL PRIVIND ACCIZELECe declaratii se depun pe perioada de suspendare a activitatiiUltimele articole
Noile prevederi pentru formularul 101 si formularul 120. Modificari OPANAF 3386/2016Declaratia 120. Descarcati ultima versiune!Cum se aplica accizele de la 1 septembrie si cum vor proceda intreprinderile?Calendar obligatii fiscale: ce obligatii fiscale avem pana la 30 aprilieCalendar fiscal aprilie 2012: Ce declaratii depunem luna aceastaArticole similare
Sinteza OPANAF nr. 418 din 2012: Formularul 311Codul CAEN. Exista vreun termen limita pentru actualizarea lui de la 1 ianuarie 2025?Split TVA. Deschiderea contului de TVA in trezorerie sau banci. Cum procedam?ANAF a aprobat in primul semestru amanarea...Documentar fiscal: Cum stabilim perioada fiscala pentru TVA?Ultimele articole
D700 ANAF. Etape pe care sa le urmati daca NU ati solicitatat la timp inregistrarea in scopuri de TVAContractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceSAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extinsaBilant ANAF. Termen de transmitere situatii financiare pentru ONG-uri in 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitare
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"