Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF modifica Formularul 101 si Formularul 120

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 27 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: formularul 101, formularul 120, decont privind accizele, impozitul pe profit

Agentia Nationala de Administrare Fiscala modifica si completeaza, printr-un proiect de ordin, Formularul 101 si formularul 120, astfel:

 
- formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" este completat cu indicatori privind impozitul pe profit scutit, potrivit art.22^1 din Legea nr.227/2015 si reducerea de 5% a impozitului pe profit in cazul persoanelor impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA
potrivit Ordonantei Guvernului nr.23/2017.
 
- formularele 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", sunt completate cu rubricile necesare indeplinirii de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta a obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal;
 
- instructiunile de completare a formularelor mentionate mai sus sunt modificate corespunzator.
 
Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, precum si a Ordonantei Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcata a TVA, au fost introduse o serie de dispozitii care necesita adaptarea declaratiilor anuale utilizate in procesul de administrare a impozitelor si taxelor. 
 
Astfel, potrivit Ordonantei Guvernului nr.3/2017, contribuabilii care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, definita potrivit Ordonantei Guvernului nr.57/2002, precum si activitati conexe acesteia sunt scutiti de impozit pe profit in primii 10 ani de activitate.
Aceasta facilitate fiscala va fi pusa in aplicare in conditiile respectarii reglementarilor in domeniul ajutorului de stat.
 
 
Totodata, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr.23/2017, persoanele impozabile care opteaza pentru plata defalcata a TVA in perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 beneficiaza de o reducere cu 5% a impozitului pe profit, care se inscrie in mod distinct in
declaratia anuala de impozit pe profit. 
 
Sursa: ANAF
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF modifica Formularul 101 si Formularul 120":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016