Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Iul. 2024
Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177
Tags: sume redirectionate, formular 177

Va rog sa-mi spuneti opinia dumneavoastra referitoare la modul de calcul a sponsorizarilor ce se pot distribui in baza declaratiei D177.

Daca societatea a beneficiat si de o bonificatie conform OUG 153/2020, aceasta bonificatie se ia in considerare la calculul sumei ramase nedistribuite din impozitul pe profit, sau nu? 

 

De exemplu: societatea comerciala a realizat un profit net de 1000 lei, a facut sponsorizari de 50 lei, are un credit fiscal cf.art.22 codul fiscal pentru profitul reinvestit de 100 lei, si are o bonificatie calculata cf. OUG 153 de 30 lei.

 

Care calcul este corect: 

 

1. (1000-100-50-30)*20%=164 lei, deci ar mai putea distribui 114 ron?

2. (1000-100-50)*20%=170 lei, deci ar mai putea distribui 120 ron?

 

 

Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177 – raspunsul specialitului:

 

Conform art. 1 alin. (2) din Procedura aprobata prin OANAF 1679/2022 valoarea impozitului pe profit sau a diferentei de impozit pe profit care poate fi redirectionata se calculeaza prin scaderea din valoarea minima stabilita, potrivit art. 25 alin. (4) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a sumelor reprezentand sponsorizare si/sau mecenat, burse private, acordate entitatilor beneficiare in anul pentru care s-a depus declaratia anuala de impozit pe profit, conform art. 25 alin. (4) lit. i) si t), si a sumelor reportate, astfel cum au fost inscrise in formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" a anului respectiv.


Pentru stabilirea limitei impozitului pe profit prevazute la art. 25 alin. (4) lit. i) pct. 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se va avea in vedere si scaderea din acesta a sumelor aferente creditului fiscal si a impozitului pe profit scutit/redus, in conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform OUG 153/2020:
(1) Contribuabilii platitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare si plata prevazut la art. 41 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor potrivit titlului III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor din Codul fiscal, precum si contribuabilii care intra sub incidenta prevederilor Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati, cu completarile ulterioare, beneficiaza de reduceri ale impozitului pe profit anual/impozitului pe veniturile microintreprinderilor/impozitului specific unor activitati, astfel: ( .)

Intrucat si bonificatia acordata conform OUG 153/2020 este o reducere a impozitului pe profit consider ca atat creditul fiscal cat si bonificatia in suma de 30 de lei se scad din impozitul pe profit asupra caruia se aplica limita de 20% pentru a stabili suma ce poate fi redirectionata.



Raspuns oferit in luna iunie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016