Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Toate firmele vor avea case de marcat cu jurnal electronic in 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: firme, case de marcat jurnal electronic, 2014, mfp, rola de hartie, memeorie electronica

Pana la finalul acestui an toate firmele vor fi obligate sa foloseasca noile case de marcat cu jurnal electronic pana la finele anului 2014.


In acest sens, Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, in cadrul unui seminar pe teme de fiscalitate, a declarat, citat de Agerpres, ca va fi implementata obligativitatea dotarii firmelor cu case de marcat cu jurnal electronic:

"Intr-o luna-doua, speram sa apara Ordonanta (nr. privind casele de marcat cu jurnal electronic). In prima faza, cei care vor cumpara o casa noua vor cumpara automat una cu jurnal electronic. Cei care au deja o casa de marcat, aici se discuta, inca, termenul in care vor fi inlocuite. Analizam acum care ar fi intervalul fezabil".

Acesta a mai precizat ca Romania este printre putinele tari care inca mai utilizeraza case de marcat cu rola de hartie:

"Toate celelalte tari din jur au trecut deja de mai multi ani la case de marcat cu jurnal electronic in sensul ca tranzactiile inregistreaza intr-o memorie electronica nu pe o rola de hartie. Casele de marcat cu jurnal electronic permit o conectare prin intermediul unor sisteme de telecomunicatii la un server al Autoritatii Fiscale prin care se datele se transmit automat".

In aceasta privinta, informeaza sursa citata, ministrul Finantelor Publice declara recent ca firmele vor fi obligate sa utilizeze case de marcat cu jurnal electronic pana la finalul primului semestru din acest an.

De asemenea, pentru dotarea cu noile tipuri de case, vor fi acordate de catre Fisc deduceri din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat si pentru programul electronic. Costurile sunt estimate la 40-60 de euro/echipament.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Toate firmele vor avea case de marcat cu jurnal electronic in 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016