Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Erorile contabile reprezinta o realitate de care ne lovim adesea. Sunt motivele pentru care unele firme intra in faliment sau au parte de pierderi financiare mari.
Solutia se regaseste, ca intotdeauna, in cartile de specialitate. Aici se gasesc solutiile oferite de experti si perfect de utilizat indiferent care este tipul firmei in care sunt puse in aplicare.
O astfel de carte necesara in orice biblioteca de contabil este Cartea Rosie a Contabilitatii.
CARTEA ROSIE a CONTABILITATII subintitulata si Ce sa NU faci niciodata in contabilitate pune accentul pe cele 2 categorii de erori pe care orice contabil ar trebui sa stie cum sa le evite sau, in cel mai nefericit caz, sa stie cum sa le dreaga, daca tot le-a facut.
Economiseste timp in rezolvarea oricarui semn de intrebare legat de interpretarea legii. Scapa de stresul nesigurantei. Scapa de amenzi pentru erori, greseli si omisiuni! Acum ele nu mai exista! Economiseste banii pe care deciziile economice gresite datorate unor politici si procedure contabile eronate le-ar genera!
Cateva erori/ contabile frecvente:
Efectuarea reevaluarii in cursul exercitiului financiar
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Inregistrarea in contabilitate a rezultatelor reevaluarii
Amortizarea contabila si amortizarea fiscala dupa reevaluare
Cedarea imobilizarilor reevaluate - cheltuiala deductibila fiscal, determinarea castigului / pierderii din cedare
Inregistrarea softurilor ca imobilizari corporale/necorporale sau servicii
Achizitionare spoturi publicitare
Achizitie intracomunitara marfuri pe baza de aviz de insotire
Omiterea evaluarii lunare a elementelor financiare:
Plata datoriilor in lei prin raportarea la un curs de schimb valutar fara evidentierea diferentelor de curs valutar de la momentul inregistrarii pana la monetul platii
Incasarea creantelor fara evidentierea lunara a diferentelor de curs valutar
Rambursare credit cu diferente de curs valutar cumulate
Erori la repartizarea rezultatului contabil
Neinregistrarea constituirii rezervei legale
Inregistrarea reducerilor financiare ca reduceri comerciale
Mai multe exemple de erori contabile >>>>
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Erori contabile si fiscale TVA. Cum se corecteaza acestea?Articole similare
Inregistrare contract partener. Implicatii fiscaleTrecere de la impozit pe profit la impozitul micro. Cum se corecteaza erorile contabile si ce documente se depunTratamentul fiscal aplicabil in cazul corectarii erorilor contabileCorectare ERORI CONTABILE. Procedura si implicatiiErori constatate la depunerea situatiilor financiare anuale. Cum se corecteaza acestea?Ultimele articole
ERORI CONTABILE si fiscale TVA. Cum se corecteaza acestea?ERORI CONTABILE si rectificarea declaratiilor fiscaleDiferente la calcularea impozitului. Cum se inregistreaza in contabilitate erorile?Contabilitate explicata. Lista infractiunilor si a erorilor contabileOmiterea inregistrarii facturilor. Rectificarea erorilor contabile si implicatiile privind impozitul pe profit si TVAAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"