keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Bilant interimar sem. III 2024. Se poate intocmi bilant interimar in luna decembrie?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mariana Prejbeanu la 05 Dec. 2024
Bilant interimar sem. III 2024. Se poate intocmi bilant interimar in luna decembrie?
Tags: bilant interimar, intocmire bilant interimar

Asociatii unei companii doresc sa intruneasca AGA, la data curenta, in care sa aprobe repartizarea pe dividende a profitului net obtinut la 30 septembrie si depunerea bilantului interimar, cu scopul ridicarii dividendelor.

Se poate depune acum in decembrie un bilant interimar?

Bilant interimar sem. III 2024. Se poate intocmi bilant interimar în luna decembrie? 

Specialistul ne spune ca da, societatea poate aproba si depune in luna decembrie 2024 un bilant interimar pentru trimestrul III 2024.

Convocarea Adunarii Generale a Asociatilor (AGA) se poate efectua in 4 decembrie 2024 pentru a discuta si aproba distribuirea dividendelor interimare si bilantul interimar. Hotararea AGA trebuie sa cuprinda decizia de distribuire a dividendelor pe baza situatiilor financiare interimare la trimestrul III 2024, in conformitate cu prevederile legale.

Legea nr. 31/1990 privind societatile prevede la art. 67 alin. (2): "Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, optional trimestrial pe baza situatiilor financiare interimare si anual dupa regularizarea efectuata prin situatiile financiare anuale daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel."

Intocmirea Situatiilor Financiare Interimare se va face potrivit O.M.F.P. nr. 1802/2014, completat prin Ordinul nr. 3067/2018 potrivit caruia:

Art. 602 alin. (1): "Entitatile care au optat, potrivit legii, pentru repartizarea trimestriala de dividende intocmesc situatii financiare interimare formate din bilant si contul de profit si pierdere. Aceste componente au aceeasi structura cu cea aplicabila situatiilor financiare anuale intocmite conform prezentelor reglementari. Veniturile si cheltuielile astfel raportate se stabilesc cumulat de la inceputul exercitiului financiar pana la finele trimestrului pentru care entitatea a optat sa repartizeze dividende."

Art. 602 alin. (2): "Situatiile financiare interimare se intocmesc utilizand politicile contabile aplicate de entitate la data intocmirii acestora. Situatiile financiare interimare sunt insotite de politicile contabile semnificative."



Ca urmare, trebuie intocmite Bilantul interimar, care va cuprinde bilantul si contul de profit si pierdere, structurate la fel ca situatiile financiare anuale. Acestea trebuie intocmite pe baza balantei de verificare care include rezultatele inventarierii si trebuie sa utilizeze aceleasi politici contabile ca si cele aplicate in cazul situatiilor financiare anuale.

Depunerea Bilantului Interimar se face conform Ordinulului nr. 3067/2018, la administratia financiara competenta in termen de 30 de zile de la aprobarea acestuia de catre AGA.
Situatiile financiare interimare trebuie sa fie intocmite in limba romana si in moneda nationala, iar documentele trebuie sa fie semnate de persoanele autorizate, conform prevederilor legale.


Raspuns oferit in luna decembrie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Mariana Prejbeanu de Mariana Prejbeanu
--> Studii: licentiata in stiinte economice cu o bogata experienta profesionala in domeniul contabilitate-fiscalitate-audit (peste 35 de ani); --> Experienta:  - expert contabil din anul 1996, membru CECCAR; - lichidator din anul 2000, membru UNPIR; - auditor financiar din anul 2007, membru CAFR si ASPAAS; - consultant fiscal din anul 2007, membru CCF; - a sustinut cursuri contabilitate/fiscalitate pentru pregatire examen lichidatori; - fost director economic la societati din domeniul de contabilitate; - in prezent, cu activitate in domeniu - colaborare cu diferite societati; - efectueza expertize contabile/fiscale judiciare/extrajudiciare - colaborator al Rentrop & Straton din anul 2016.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "Studii de caz"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016