Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Proiect pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Dec. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, 1 ianuarie 2014, declaratii fiscale, declaratia 392 b, modificare declaratii, anaf

In categoria Legislatie/ Transparenta decizionala, a fost publicat Proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.


Potrivit dispozitiilor art. 1563 alin. (4) - (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, urmatoarele categorii de persoane impozabile au obligatii de notificare anuala, a organului fiscal competent:

a) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152 alin. (2), realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 220.000 lei;

b) persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, a caror cifra de afaceri, astfel cum este prevazuta la art. 152 alin. (2), dar excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, realizata la finele unui an calendaristic, este inferioara sumei de 220.000 lei;

c) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal care presteaza servicii de transport international de persoane.

Pentru indeplinirea de catre aceste categorii de persoane impozabile a obligatiilor de notificare, a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.081/2011 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative, cu modificarile ulterioare, respectiv Declaratia 392 A "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul....", Declaratia 392 B "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." si Declaratia 393 "Declaratia informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania in anul....".

 Prin dispozitiile pct. 31 al Hotararii Guvernului nr. 84/2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Titlului VI "Taxa pe valoarea adaugata" din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, publicata in Monitorul Oficial nr. 136 din 14 martie 2013, s-a reglementat faptul ca:

- notificarile prevazute la art. 1563 alin. (4) si alin. (5) din Codul Fiscal se depun numai pentru anii in care persoanele impozabile desfasoara operatiuni de natura celor pentru care exista obligatia notificarii si ca nu se depun notificari in situatia in care persoanele impozabile nu au desfasurat astfel de operatiuni in anul de referinta, respectiv in anul pentru care ar fi trebuit depusa notificarea;

- este relevant statutul persoanei impozabile la data de 31 decembrie a anului de referinta, in situatia in care statutul persoanei impozabile din punct de vedere al inregistrarii in scopuri de TVA s-a modificat in anul de referinta, respectiv fie a fost inregistrata in scopuri de TVA, fie i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, in cursul anului de referinta;

- operatiunile care fac obiectul notificarilor sunt livrarile de bunuri/prestarile de servicii in interiorul tarii si, dupa caz, achizitiile efectuate din tara.

Avand in vedere modificarile aduse normelor metodologice de aplicare a Titlului VI "Taxa pe valoarea adaugata" din Codul Fiscal si tinand cont de utilizarea, incepand cu 1 ianuarie 2014, a noilor sigle inclusiv pe formularele de declaratii fiscale, potrivit Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.504/2013, s-a impus elaborarea unui nou act normativ prin care sa fie aprobate formularele de declaratii informative care urmeaza a fi depuse pentru transmiterea informatiilor aferente anului 2013.

De asemenea, au fost publicate si pot fi consultate anexele si referatul de aprobare a propunerii normative.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise in scris la Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Serviciul comunicare, relatii publice si mass-media, Bucuresti, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.

Sursa: DGFP Valcea
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "ANAF: Proiect pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016