Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 014 a fost modificat. Ce implica notificarea privind modificarea anului fiscal?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: formulare impozite, modificarea anului fiscal, formularul 014, anul fiscal, exercitiu financiar

Inceputul de an a venit cu schimbari si in ce priveste formularul 014. Aceste noutati se reflecta astfel asupra modului in care se depune notificarea privind modificarea anului fiscal.



In consecinta, va informam ca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 10/08.01.2014, a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.854/2013 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 014 "Notificare privind modificarea anului fiscal".

Reamintim contribuabililor ca posibilitatea de modificare a anului fiscal a fost introdusa prin Ordonanta Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale potrivit careia, urmare a modificarii art. 16 alin. (3), contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, pot opta ca anul fiscal sa corespunda exercitiului financiar.            

Primul an fiscal modificat include si perioada anterioara din anul calendaristic cuprinsa intre 1 ianuarie si ziua anterioara primei zi a anului fiscal modificat, acesta reprezentand un singur an fiscal.

In acest context, pentru efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal, contribuabilii vor utiliza formularul 014 "Notificare privind modificarea anului fiscal", pe care il vor depune la organul fiscal competent, cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul anului fiscal modificat, direct la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 014 a fost modificat. Ce implica notificarea privind modificarea anului fiscal?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016