Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificare ANAF: Notificare privind modificarea anului fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 23 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: anaf, notificare, modificarea anului fiscal, anul calendaristic, formularul 014

ANAF a publicat Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal" - la data de 18.11.2015.

In aceasta privinta, iata care sunt aspectele incluse in Referatul de aprobare al proiectului de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal".

Potrivit art. 16 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, anul fiscal este anul calendaristic.

Fac exceptie de la aceasta regula contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, si care opteaza pentru anul fiscal corespunzator exercitiului financiar, conform art. 16 alin. (5) din acelasi act normativ.

in prezent, potrivit prevederilor actualului Cod fiscal optiunea pentru modificarea anului fiscal se comunica organului fiscal competent cu cel putin 30 de zile calendaristice inainte de inceputul anului fiscal modificat.

Conform prevederilor noului Cod fiscal, contribuabilii care opteaza pentru modificarea anului fiscal, au obligatia de a comunica organului fiscal competent aceasta optiune in termen de 15 zile de la data inceperii anului fiscal modificat sau de la data inregistrarii acestora, dupa caz.

Având in vedere aceste prevederi legale, este necesara aprobarea modelului si continutului unui formular, care sa fie utilizat de contribuabili pentru indeplinirea acestei obligatii prevazute de lege.


PROIECT
AGENtIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
ORDIN NR. ...........
pentru aprobarea modelului si continutului formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal"
Având in vedere dispozitiile art.16 alin.(5) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si al art.342 alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
in temeiul art.11 alin.(3) din Hotarârea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:

O R D I N
Art.1 Se aproba modelul si continutul formularului (014) "Notificare privind modificarea anului fiscal", cod 14.13.03.14, prevazut in Anexa nr.1 la prezentul ordin.

Art.2 Instructiunile de completare a formularului de la art.1 sunt prevazute in Anexa nr.2 la prezentul ordin.

Art.3 Caracteristicile de tiparire, modul de utilizare si de arhivare ale formularului de la art.1 sunt prevazute in Anexa nr. 3 la prezentul ordin.

Art.4 Anexele nr.1 - 3 fac parte integranta din prezentul ordin.

Art.5 Prevederile prezentului ordin se aplica incepând cu data de 1 ianuarie 2016.

Art.6 Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al României, Partea I.

Art.7 Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile subordonate vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Emis la Bucuresti, in data de .......................
P R E S E D I N T E,
GELU STEFAN DIACONU

Anexa 1


Anexa 2


Anexa 3

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificare ANAF: Notificare privind modificarea anului fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016