Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

2014 vine cu o noua taxa: consultantii fiscali certifica pe bani declaratiile anuale de impozit pe profit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: formulare impozite, certificarea declaratiilor, impozitul pe profit, consultantii fiscali, contra cost

Incepand de la 1 ianuarie 2014, consultantii fiscali sunt obligati sa certifice contra cost declaratiile fiscale anuale de impozit pe profit (formular 101).



Pana la data limita de 25 martie, ultima zi de depunere pentru formularele 101, aceste certificari vor trebui efectuate in schimbul unei taxe de catre consultantii fiscali.

Reprezentanti din partea Finantelor au confirmat noile aspecte pentru HotNews.ro. Saptamana viitoare, aminteste sursa citata, ar putea fi aprobata in Guvern o reglementare referitoare la deconturile de TVA si la declaratiile rectificative, moment in care va fi reglementata si situatia certificarii anumitor declaratii de catre consultantii fiscali. " Unul dintre obiectivele noastre prioritare il reprezinta diminuarea evaziunii fiscale si de aceea vom reglementa acesta situatie a certificarii unor declaratii, fapt ce ne va ajuta in combaterea acestui fenomen", sustin oficialii din Finante.

Cel mai probabil, noteaza publicatia, doar unele categorii de firme vor avea nevoie de certificat atestat de consultantii fiscali.

Consultantii fiscali sunt insa de parere, noteaza HotNews.ro, ca subiectul este deschis la orice ipoteza pentru ca in ultimii 7 ani, certificarea declaratiei de impozit pe profit de un consultant fiscal a fost ca "dintii babei, cand nu este obligatorie, cand este obligatorie, cand este obligatorie si n-o aplica nimeni pentru ca nu exista sanctiune."

Se reaminteste totodata faptul ca prima certificare a declaratiei  a fost obligatorie in anul 2008, s-a scos certificarea in 2009, s-a reintrodus in 2010, fiind ulterior suspendata.

In prezent a fost luata din nou in vedere si urmeaza sa se stabileasca in ce masura va fi posibila aplicarea concreta pana la termenul-limita amintit mai sus.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "2014 vine cu o noua taxa: consultantii fiscali certifica pe bani declaratiile anuale de impozit pe profit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016