Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cine are obligatia achizitionarii registrului unic de control? Care este sanctiunea daca nu exista acest registru?
Registrul Unic de Control - raspunsul specialistului
Registrul unic de control este reglementat prin Legea 252/2003.
Cine are obligatia achizitionarii registrului unic de control
Potrivit acesteia, contribuabilii, persoane juridice inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului, autorizate potrivit legii, au obligatia sa tina registrul unic de control. Celelalte categorii de contribuabili pot tine registrul unic de control, in functie de optiunea acestora.
Registrul unic de control se tine la sediul social si la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizatii si/sau acorduri de functionare. Registrul unic de control se elibereaza, contra cost, de directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de inregistrare, in cazul comerciantilor, si pe baza certificatului de inregistrare fiscala, in cazul celorlalte categorii de contribuabili. Contribuabilii nou-infiintati sunt obligati ca, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, sa achizitioneze registrul unic de control.
Contraventii care se acorda pentru neachizitionarea registrului unic de control
Constituie contraventii:
a) neachizitionarea registrului unic de control in termen – sanctiune de la 500 la 1000 lei;
b) neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate – sanctiune de la 1.000 la 2.000 lei.
Ce este Registrul unic de control
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Cartea verde a contabilitatii
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Registru Unic de Control este documentul oficial care va fi prezentat la fiecare control efectuat din partea institutiilor de control specializate, unde organul de control va face mentiuni la incheierea controlului.
Documente necesare pentru eliberarea Registrului unic de control
- Copie B.I./C.I. pentru persoana delegata;
- Cerere pentru eliberarea registrului unic de control;
- Copie CUI societate comerciala pentru care se solicita eliberarea registrului unic de control;
- Delegatie pentru persoana care depune cererea, impreuna cu documentatia aferenta.
Raspuns oferit in luna martie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Actualizare legislatie septembrie 2011: Modificarea si completarea Codului de Procedura Fiscala (Partea II.1)Rambursarea TVA cu control anticipat. Solicitarea de dobanzi pentru rambursarea cu intarziere. Cum procedam?Documentar fiscal: Ghid ANAF privind impozitul pe veniturile din profesii libereContribuabilii care nu au achizitionat inca REGISTRUL UNIC DE CONTROL vor fi scutiti de amenziANAF prezinta Ghidul fiscal al persoanelor fizice care realizeaza venituri comercialeUltimele articole
Ce drepturi au contribuabilii pe timpul desfasurarii inspectiei fiscaleMinisterul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiProiect de Ordin ANAF: Aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscalaCum arata Legea preventiei si ce termeni redefineste? Bonus: lista completa nereguli iertate la prima abatereZoom fiscal: Stabilirea platilor anticipate cu titlu de impozit si stabilirea venitului net anual din activitati independenteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"