Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


In ceea ce priveste regimul sanctiunilor contraventionale aplicabile persoanelor care nu isi indeplinesc obligatiile cu privire la sistemul e-TVA, au fost aduse mai multe modificari. Astfel, amenzile se vor diferentia in functie de categoria contribuabilului (mic, mijlociu sau mare), iar termenul pentru remedierea diferentelor constatate va fi prelungit pâna la 1 ianuarie 2025.
De asemenea, sanctiunile vor fi reglementate in acord cu Legea prevenirii nr. 270/2017, care ofera posibilitatea aplicarii unui avertisment in anumite conditii.
Cuprins
Modificarile aduse de OUG 87/2024
Modificarile aduse ordonantei nr 70/2024 vizeaza si regimul sanctiunilor contraventionale, in sensul ca amenzile se vor aplica in functie de categoria in care se incadreaza contribuabilul (contribuabili mici, mijlocii sau mari), care nu raspunde la notificarile ANAF, mai exact contribuabilul care nu-si indeplineste obligatia de a transmite rezultatul verificarilor realizate asupra diferentelor comunicate prin «Notificarea de conformare RO e-TVA’’.
Regimul amenzilor e-TVA
Sanctiuni aplicabile marilor contribuabili
Sanctiuni aplicabile contribuabililor mijlocii
Sanctiuni aplicabile celorlalte persoane juridice si persoane fizice

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Aplicabilitatea Legii Prevenirii nr. 270/2017
Nerespectarea masurilor de remediere

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Deducerea TVA in 2013 urmeaza noi reguliE-TVA, operational din 1 IULIE 2025. NU amanati verificarea fisierelor din SPV!Refacturare costuri. Ce solutii avem?Cele mai importante modificari TVA din Codul fiscal de la 1 februarie 2013Achizitii intracomunitare de bunuri. In ce conditii se limiteaza dreptul de deducere?Ultimele articole
RO E-TVA. Cum raspunzi la Notificarea de conformare daca ai facturi dublate in SPVE-TVA si Notificarea de conformare. Se pot corecta diferentele dintre D300 si Decontul precompletat?E-TVA. Cum sa corelezi exigibilitatea TVA cu datele din Decontul precompletat E-TVAE-TVA: Amenzi de pana la 10.000 lei daca NU raspundeti la Notificarea de conformareDeclaratia 394. Cum trebuie completata D394 pentru a evita dublarea TVAArticole similare
Registrul unic de control. Cine are obligatia achizitionarii registrului unic de controlDin 5 noiembrie 2023, pentru anumite contraventii, NU se mai aplica avertismentul ca sanctiune conform Legii prevenirii nr. 270/2017E-Transport: Prin OUG 87/2024 s-a decis amanarea sanctiunilor pana la 1 ianuarie 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"