Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vom stabili, prin cele ce urmeaza, cum va proceda o asociatie in ce priveste inregistrarea si declararea unui nou punct de lucru infiintat. In ce priveste inregistrarea la Registrul Comertului, precizam ca potrivit art. 43 alin. (3) din Legea societatilor 31/1990, punctele de lucru sunt dezmembraminte fara personalitate juridica ale societatilor comerciale si se mentioneaza numai in cadrul inmatricularii societatii in registrul comertului de la sediul principal.
Asadar, punctul de lucru trebuie inregistrat la Registru Comertului.
Potrivit art. 22 alin. (1) din Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, comerciantul are obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor prevazute la art. 21, in cel mult 15 zile de la data actelor si faptelor supuse obligatiei de inregistrare.
Asadar, in baza acestor prevederi, infiintarea punctului de lucru se va inregistra in registrul comertului inainte de inceprea activitatii, in cel mult 15 zile de la data Hotararii adunarii generale a asociatilor/actionarilor.
Inregistrare la organul fiscal:
Potrivit art. 74 din Codul de procedura fiscala, contribuabilii au obligatia de a declara organului fiscal competent din subordinea ANAF, in termen de 30 de zile, infiintarea de sedii secundare.
De asemenea, contribuabilii cu domiciliul fiscal in Romania au obligatia de a declara in termen de 30 de zile infiintarea de filiale si sedii secundare in strainatate.
Asadar, in termen de 30 de zile de la data declararii punctului de lucru la Registrul Comertului, societatea are obligatia declararii la organul fiscal a acestuia.
De asemenea, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii unui punct de lucru este necesara achizitia de la organul fiscal a Registrului unic de control pentru punctul de lucru, potrivit Legii 252/2003 privind registrul unic de control.
Raspuns oferit de consultantii www.portalcontabilitate.ro
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Inregistrarea punctului de lucru la organele competente. Cum procedam?":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cum intocmim Declaratia 390 la achizitia intracomunitara a unui utilaj?
Mai multe articole despre Taxe si Impozute
Articole similare
Criterii din formularul cod 088. Beneficii deschidere punct de lucru in raport cu deducerea TVA
Mai multe articole despre inregistrarea punctului de lucru
Articole similare
PUNCT DE LUCRU cabinet medicalModernizare PUNCT DE LUCRU. Care va fi regimul TVA?Expirare contract de inchiriere PUNCT DE LUCRU. Cum tratam cheltuielile deductibile si nedeductibile?Bun imobil din Romania si prestator din stat membru. Cum se va face inregistrarea TVA in Romania?Inregistrarea TVA prin optiune si achizitie auto second-hand. Cum procedam?Ultimele articole
Ordinul 3581/2020. A fost aprobata schema de ajutor de minimis din cadrul Programului -ELECTRIC UP-Intrebari si raspunsuri MEEMA cu privire la utilizarea platformei granturi.imm.gov.roInregistare fiscala in cazul unui PUNCT DE LUCRU cu mai mult de 5 salariati. Formularul 060Schimbarea memoriei fiscale la PUNCT DE LUCRU nou, al aceluiasi utilizator – raspuns oficial ANAFOrdin ANPC nr. 760/2019: Noi obligatii pentru operatorii economici
Mai multe articole despre punct de lucru

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"