Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nedepunerea Declaratiei 100. Ce consecinte apar?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, declaratia 100, codul de procedura fiscala, ordinul 3347/2001, reactivare contribuabili

Analiza noastra se indreapta astazi catre cazul unei societati care si-a suspendat activitatea in mai 2008, iar dupa expirararea celor trei ani, nu a depus Declaratia 100, primind mai apoi o instiintare ANAF ca inactiv fiscal. Vom vedea cum va proceda mai departe societatea in conditiile in care nu desfasoara nicio activitate economica si nici nu va desfasura vreuna in viitorul apropiat.


Drept urmare, vom vedea daca societatea trebuie sa depuna declaratia 100 cu zero sau daca pana la inceperea activitatii se va tine cont de inactivitatea fiscala, fara a mai fi nevoie de depunerea declaratiilor 100.

Potrivit Procedurii de reactivare a contribuabililor declarati inactivi, aprobata prin Ordinul 3347/2011, pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege;
b) sa isi indeplineasca toate obligatiile de plata;
c) sa se constate de catre organele fiscale ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat.

In cazul in care un contribuabil indeplineste conditiile de reactivare, acesta poate solicita reactivarea, prin depunerea unei cereri la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat.

Dupa primirea cererii, compartimentul de specialitate verifica in evidentele fiscale proprii daca respectivul contribuabil indeplineste conditiile de reactivare,

Perioada supusa verificarii cuprinde termenele de declarare aferente perioadei de prescriptie a dreptului organelor fiscale de a stabili obligatii fiscale, inclusiv pentru perioada in care contribuabilul a fost declarat inactiv.

Se considera ca un contribuabil si-a indeplinit obligatiile declarative pentru perioada in care acesta a beneficiat de regimul derogatoriu de declarare sau pentru care obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organele de inspectie fiscala.

Potrivit art. 219 alin. (1) lit. b) din Codul de procedura fiscala, constituie contraventie neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege. Aceasta fapta se pedepseste cu amenda de la 1.000 de lei la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice.
 
Mentionam ca daca aceste amenzi se achita in termen de 48 de ore, atunci acestea se reduc la jumatate. Totodata, organul fiscal, in practica percepe o singura amenda pentru declaratia 100, insa stabilirea nivelului acesteia in intervalul 1.000 – 5.000 este la latitudinea organului fiscal.

Raspuns oferit de consultantii www.portalcontabilitate.ro


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nedepunerea Declaratiei 100. Ce consecinte apar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016