Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii declarative pentru microintreprinderile fara venituri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mar. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia 100, microintreprindere, obligatii declarative

Ce obligatii declarative are o microintreprindere care are cod CAEN cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase, care in anul 2019 nu a avut nici un venit din agricultura?

Expertul contabil Vera Constantin arata, pentru Portal Codul Fiscal, ca, in cazul in care nu s-au realizat deloc venituri, este necesara depunerea pe zero a declaratiilor 100 la fiecare trimestru din 2019 precum si a situatiilor financiare anuale cu termen 01.06.2020.
Se poate alege suspendarea activitatii pe viitor, pentru care se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde firma isi are sediul social, o serie de documente necesare pentru inregistrarea in registrul comertului a acestei mentiuni.
 
Intreruperea temporara a activitatii unei societati nu poate depasi 3 ani de la data inregistrarii mentiunii in registrul comertului, potrivit prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
In cazul in care microintreprinderea a realizat venituri, dar nu a realizat venituri conform codului CAEN principal (cultura cerealelor) obligatiile declarative sunt aceleasi (declaratiile 100, situatii financiare anuale/semestriale).
 
Daca societatea are CAEN principal 0111 Cultura cerealelor,poate sa desfasoare si celelalte activitati prevazute in actul constitutiv, atata timp cat acestea au fost inregistrate/activate la Oficiul registrului comertului, acest lucru insemnand autorizarea functionarii si desfasurarii activitatilor intentionate de societate.
 
In alta ordine de idei, art. 41 prevede: contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, cu exceptia celor care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5), care au obligatia sa depuna declaratia si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv pana la data de 25 a celei de-a doua luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat. 
 
Incadrarea in activitatile prevazute la art. 41 alin. (5) lit. b) din Codul fiscal este cea stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, cu modificarile ulterioare. 
 
Verificarea ponderii veniturilor obtinute de contribuabili din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura se face la sfarsitul fiecarui an fiscal, iar in situatia in care veniturile majoritare se obtin din alte activitati decat cele mentionate, acestia vor aplica, pentru anul fiscal urmator, sistemul trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit prevazut la art. 41 alin. (1) din Codul fiscal.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii declarative pentru microintreprinderile fara venituri":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016