Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele incadrate la plata impozitului micro in 2024 pot depune D177 pentru a face sponsorizari?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Apr. 2024
Firmele incadrate la plata impozitului micro in 2024 pot depune D177 pentru a face sponsorizari?
Tags: impozit micro, redirectionare impozit, sponsorizari

As dori sa stiu daca societatile comerciale care sunt incadrate la plata impozit pe venit pot in anul 2024 sa faca sponsorizari prin redirectionarea din impozitul platit in anul 2023 prin completarea formularului 177. Multumesc anticipat pentru raspuns!

 

Firme care platesc impozit micro si depunerea D177 – raspunsul specialistului: 

 

Prin OUG 115/14.12.23 unele masuri fiscal-bugetare in domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscala, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru prorogarea unor termene s-au adus modificari privind regulile fiscale privind sponsorizarea de la 01.01.2024 prin abrogarea aliniatelor care permiteau scaderea din impozitul pe veniturilor microintreprinderilor a sponsorizarilor:


43. La articolul 56, alineatele (1 1), (1 3)-(1 10), (2 1) si (2 2) se abroga.
44. La articolul 56, dupa alineatul (2 3) se introduc doua noi alineate, alin. (2 4) si alin. (2 5), cu urmatorul cuprins: 

 

(2 4)Impozitul pe veniturile microintreprinderilor aferent anului 2023 se redirectioneaza potrivit prevederilor in vigoare pana la data de 31 decembrie 2023. (2 5) Ultimul an fiscal in care sumele reprezentand sponsorizari/burse si sumele reprezentand achizitia de aparate de marcat electronice fiscale, ramase de reportat, potrivit legii, se scad din impozitul pe veniturile microintreprinderilor este anul fiscal 2023.


Insa, dupa cum se poate vedea de la noile aliniate alin (2 4) si (2 4) introduse la art. 56 se poate redirectiona sponsorizare din impozitul pe venit microintreprindere aferent anului 2023 prin completarea si depunerea in 2024 a formularului 107 conform OPANAF 1825/2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private conform prevederilor din instructiunile la acest ordin:


Contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari, potrivit legii, au obligatia de a depune declaratia informativa pana la urmatoarele termene: 

 

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator; 

b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile prevazute la art. 48 alin. (3 1) si art. 52 din Codul fiscal;



Raspuns oferit in luna martie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele incadrate la plata impozitului micro in 2024 pot depune D177 pentru a face sponsorizari?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016