Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contabilitatea financiara si de gestiune aplicata: Explicatiile necesare pentru aplicarea corecta a legislatiei in vigoare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Dec. 2019
Tags: contabilitate financiara, ceccar, gestiune aplicata

Orice persoana care are tangenta cu domeniul fiscal-contabil, atat stagiarii care au promovat examenul de acces la CECCAR, cat la contabilii autorizati si expertii contabili experimentati, se confrunta cu dificultati si provocari in ce priveste aplicarea corecta a legislatiei in vigoare.

De aceea este necesara o mana de ajutor care sa suplineasca perfect lipsa de experienta a contabililor aflati la inceput! Intr-adevar, legislatia este greoaie (cu anumite grade de ambiguitate) si cu modificari frecvente. Acum aveti la dispozitie o lucrare care va ofera principalele directii spre care este nevoie sa va orientati intreaga activitate. Ea va arata de la A la Z pasii pe care trebuie sa-i urmati in calitate de contabil, pentru ca veti face cunostinta cu toate documentelor financiar-contabile: facturi, chitante, ordine de plata, state de salarii, dispozitii de incasare, note de intrare-receptie, declaratii vamale de import etc. 
In plus, lucrarea beneficiaza de actualizare periodica, ceea ce va ofera avantajul major de a fi permanent la curent cu toate noutatile legislative.
 
Veti invata cand si cum sa treceti de la impozit micro la impozit pe profit, de la TVA cu raportare trimestriala la TVA cu raportare lunara, de la sistemul TVA la incasare la sistemul normal de TVA, cum sa modificati vectorul fiscal si ce documente trebuie depuse la organul fiscal.
 
De asemenea, Contabilitatea financiara si de gestiune aplicata va va ajuta sa aveti un avantaj esential in cazul controalelor frecvente din partea unor institutii deloc prietenoase, precum ANAF-ul. Prin parcurgerea materialului elaborat de specialistii nostri, invatati corect si rapid atat contabilitate, cat si fiscalitate, fara a mai fi nevoie sa rasfoiti zeci de carti, reviste, ghiduri sau alte documentatii.

Marele ei avantaj este ca limpezeste eficient dificultatile si provocarile actuale pentru un contabil, rezultatul fiind o suma de solutii pentru orice situatie cu care va puteti confrunta.
 
Autorul consilierului este Ionut Jinga - consultant fiscal, specialist in consultanta TVA, impozit profit, impozit venit si contributii sociale obligatorii, specialist in Contabilitate financiara si de gestiune, specialist in probleme de procedura fiscala, cu o experienta de 12 ani in finante publice ocupand diverse functii de conducere de la sef serviciu pana la sef administratie.

Cele 5 module din lucrarea Contabilitatea financiara si de gestiune aplicata  sunt, de fapt, materiale care transpun in practica disciplinele studiate in cadrul CECCAR si inseamna un real ajutor pentru stagiari in vederea realizarii proiectelor individuale solicitate pe parcursul stagiului.

1. Contabilitatea financiara
2. Contabilitatea de gestiune (manageriala)
Contabilitatea de gestiune este cea care va ajuta sa calculati corect costul unui produs, in functie de care puteti stabili pretul de vanzare, sa determinati cheltuielile pe fiecare sectie sau atelier de productie, astfel incat sa actionati eficient pentru reducerea lor, in vederea majorarii profiturilor firmei. Tot contabilitatea de gestiune va ajuta sa urmariti consumurile de materii prime, sa calculati productia in curs de executie, sa determinati punctul de echilibru, adica productia pe care trebuie sa o realizati pentru a obtine profit, sa calculati cifra de afaceri critica si alti indicatori necesari managementului firmei.
3. Legislatie specifica
Toate actele normative ce au legatura cu subiectele tratate in lucrare:
Legea societatilor comerciale nr. 31/1990, Legea Contabilitatii nr. 82/1991, Ordinul MFP nr. 1.802/2014, Ordinul MFP nr. 2.634/2015, Ordinul ANAF nr. 3.725/2017, Ordinul ANAF nr. 1.381/2017 etc.
4. Studii de caz
5. Tratament special
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contabilitatea financiara si de gestiune aplicata: Explicatiile necesare pentru aplicarea corecta a legislatiei in vigoare":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016