Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 101: Declaratie privind impozitul pe profit pentru anul 2014. Documentar fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Ian. 2015 Exclusiv
Tags: formularul 101, declaratie anuala, impozit pe profit, 25 februarie 2015, formularul 100

Va prezentam mai jos informatii actualizate referitoare la definitivarea impozitului pe profit pentru anul fiscal 2014 si depunerea formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2014.



Contribuabilii platitori de impozit pe profit care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial, pentru anul fiscal 2014 aplica urmatoarele reguli:

- depun formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit pentru trimestrele I-III pana la data de 25 inclusiv a primeiluni urmatoare incheierii acestora; termenul de declarare este si termen de plata.

- nu mai depun formularul 100 pentru impozitul pe profit pentru trimestrul IV al anului 2014.


- definitiveaza impozitul pe profit aferent anului fiscal 2014 si depun formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2014 pana la data de 25 martie 2015. Plata finala a impozitului pe profit pentru anul fiscal 2014 urmeaza sa se faca pana la termenul de depunere a declaratiei anuale privind impozitul pe profit.

Contribuabilii societati comerciale bancare-persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale bancilor - persoane juridice straine precum si contribuabilii platitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial, pentru anul fiscal 2014 aplica urmatoarele reguli:

- depun formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru impozitul pe profit reprezentand plata anticipata efectuata trimestrial pentru trimestrele I-IV pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii acestora; termenul de declarare este si termen de plata.

- depun formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si se efectueaza plata impozitului pe profit pentru anul 2014 pana la data de 25 martie 2015.

>> Contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) si e) din Codul fiscal efectueaza definitivarea si plata impozitului pe profit anual pentru anul 2014 prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", pana la data de 25 martie 2015.

Formularul 100 se depune insotit de formularul 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor".

Exceptii:

>> organizatiile nonprofit au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie 2015;
>> contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura au obligatia de a declara si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 februarie 2015.

>> contribuabilii care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, potrivit legii, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala;

>> contribuabuilii care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile (in acest caz perioada impozabila este perioada din anul calendaristic pentru care contribuabilii au existat);

>> contribuabilii care au optat, in conformitate cu legislatia contabila in vigoare, pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic, au obligatia sa depuna o declaratie anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv, pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv, de la inchiderea anului fiscal modificat.

Formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" este aprobat prin OPANAF nr. 1950/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

Important: Atat formularul 101, cat si instructiunile de completare ale acestuia au fost modificate de OPANAF 4024/2014 publicat in M.O. 2/5.01.2015. Aceste noi reglementari se aplica incepand cu declararea obligatiilor anuale privind impozitul pe profit, aferente anului fiscal 2014.

Formularul 101 se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisierl XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile in vigoare.

Potrivit art. 83^1 alin. (1) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala. Contribuabilii pot opta pentru certificarea declaratiilor fiscale, inclusiv a declaratiilor fiscale rectificative, anterior depunerii acestora la organul fiscal de catre un consultant fiscal care a dobandit aceasta calitate potrivit reglementarilor legale cu privire la organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala si care este inscris ca membru activ in Registrul consultantilor fiscali si al societtailor de consultanta fiscala. Detaliile legate de certificiarea declaratiilor fiscale de catre un consultant fiscal le regasiti in OMFP 1620/2014 pentru aprobarea Procedurii de depunere si a Procedurii privind schimbul de informatii intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Camera Consultantilor Fiscali si in Hotararea Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2014 pentru aprobarea Normelor de certificare a declaratiilor fiscale ale contribuabililor.

Sursa: Finante Arges


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Formularul 101: Declaratie privind impozitul pe profit pentru anul 2014. Documentar fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016