Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anunt ANAF privind Declaratia 101. Sfaturi pentru a completa CORECT formularul pana la 27 martie!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: declaratia 101, formularul 101, impozitul pe profit, 27 martie 2017

O noua data-limita de depunere a unui formular important se apropie. Vorbim de data aceasta de Declaratia 101, in privinta careia ANAF a transmis saptamana aceasta o noua informare, in incercarea de a oferi contribuabililor lamuriri suplimentare care sa ii ajute sa completeze corect formularul. Evitati astfel posibilele amenzi aferente depunerii incomplete sau incorecte a unei declaratii.

Pana la data de 27 martie 2017 trebuie sa depuna formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit". Acesta este si termenul limita de plata a impozitului pe profit pentru anul 2016.  Formularul 101 este prevazut in O.P.A.N.A.F. nr. 3386/2016, publicat in Monitorul Oficial nr. 950/2016. 

Declaratia 101 se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.  in cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.  

Declaratia 101 nu poate fi depusa si nu poate fi corectata dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, cu exceptiile prevazute la art. 105 alin. (6) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. In situatia in care contribuabilul/platitorul depune declaratia dupa anularea rezervei verificarii ulterioare, se bifeaza rubrica "Declaratie depusa dupa anularea rezervei verificarii ulterioare" si se completeaza temeiul legal pentru depunerea declaratiei, in rubrica prevazuta in acest scop.  

La completarea formularului se au in vedere prevederile Legii nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, ale H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si deciziile Comisiei fiscale centrale constituite la nivelul Ministerului Finantelor Publice.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.  Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.  Informatii privind depunerea online a declaratiilor fiscale de catre persoanele juridice se gasesc pe site-ul ANAF - www.anaf.ro , sectiunea SERVICII ONLINE / Declaratii electronice / Informatii depunere declaratii persoane juridice.  

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anunt ANAF privind Declaratia 101. Sfaturi pentru a completa CORECT formularul pana la 27 martie!":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016