Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ANAF anuntate in martie: Evitati amenzile si pregatiti din timp documentele!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: controale anaf, d 101, impozitul pe profit, control fiscal

Finalul lunii martie si inceputul lunii aprilie aduc noi controale din partea ANAF care doreste sa verifice in ce masura firmele isi indeplinesc obligatiile declarative, respectand totodata si termenele legale.

Evitati amenzile si pregatiti din timp documentele! De asemenea, nu riscati o sanctiune daca respectati termenele! Pentru orice lamuriri suplimentare privind modul in care va puteti pregati pentru noile controale anuntate de ANAF puteti adresa intrebari si prin intermediul Portalului de contabilitate. Nu uitati ca zi de zi suntem activi si in Grupul Contabililor din Romania unde ne apropiem de 5.000 de membri.

Iata ce trebuie sa stim despre controalele anuntate de ANAF pentru finalul lunii martie si inceputul lunii aprilie!

Conform prioritatilor asumate si prezentate primului-ministru in aceasta saptamana, in scopul cresterii eficientei controlului si colectarii,  Agentia Nationala de Administrare Fiscala isi schimba abordarea actiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv in raport de rezultatele obtinute in urma unei ample analize de risc. In eventualitatea in care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordante intre datele raportate de contribuabili si cele detinute de administratia fiscala, contribuabilii incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face in viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

In spiritul transparentei, A.N.A.F informeaza contribuabilii cu privire la actiunile pe care urmeaza sa le desfasoare si le reaminteste ca au obligatia de a declara toate achizitiile si vanzarile si de a  deduce, atat in scopul impozitului pe profit, cat si al TVA, numai acele sume aferente tranzactiilor la care au dreptul conform normelor legale.

Scopul este acela de a permite contribuabililor luarea de masuri pentru depunerea tuturor declaratiilor la termenele legale, precum si a celor nedepuse sau a celor rectificative, dupa caz, si totodata ca, in situatia unui eventual control, sa aiba timp sa pregateasca documentele contabile si fiscale necesare efectuarii acestuia.

Astfel, incepand cu luna aprilie, vor fi initiate actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adaugata si in special a impozitul pe profit aferent anului 2016,  pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii si mici, din toate domeniile de activitate economica, inclusiv cel financiar-bancar, pentru care termenul de depunere a Declaratiei 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017.

 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ANAF anuntate in martie: Evitati amenzile si pregatiti din timp documentele!":
Rating:

Nota: 4.17 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016