Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala, din cadrul ANAF, au investigat o retea frauduloasa de sapte firme specializate in colectarea si reciclarea deseurilor, ai caror organizatori au fraudat cu circa 3,5 milioane de euro (peste 17 milioane lei) bugetul general consolidat al statului.
Pe circuit, se interpunea societatea aflata in centrul retelei, specializata in reciclare.
Practic, aceasta societate cu sediul in judetul Timis coordona activitatea frauduloasa a intregii retele si raporta operatiuni fictive catre Organizatiile de Implementare a Raspunderii Extinse a Producatorului cu care avea incheiate contracte de administrare a operatiunilor de colectare si valorificare a deseurilor de ambalaje plastic si PET.
Prin crearea acestui circuit tranzactional fictiv, organizat pe paliere bine determinate, s-au disimulat operatiunile de colectare si reciclare a deseurilor cu scopul de a sustrage de la plata sumele datorate bugetului general consolidat al statului.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 - REDUCERE 40
Contabilitatea organizatiilor non-profit abonament 12 luni 3 luni GRATUITE
Sursa: ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi
Articole similare
Rezultatele actiunilor de control ANAF: prejudicii totale de peste 10 milioane lei si un numar de 931.031 ore neinregistrate in contabilitateLucratorii vamali au dejucat un PREJUDICIU de 920.000 de lei din TVA si accizePREJUDICIU de 30 milioane de lei identificat de inspectorii antifraudaCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul I - Dispozitii generaleSecretarul de stat MEEMA: „Viitoarea strategie de redresare trebuie sa fi axata pe IMM-uriâ€Ultimele articole
Noutati privind combaterea evaziunii fiscale aduse de Legea 126/2024Informatii importante cu privire la facturarea electronica oferite de ANAFInspectii fiscale. 1,33 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma verificarilor din luna aprilie 2024Controale antifrauda. Inspectorii au stabilit un PREJUDICIU de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualeE-Factura: Platile se fac inainte sau dupa ce sunt urcate in sistem facturile?Articole similare
16.987 firme au fost controlate de Inspectia Fiscala din ANAFANAF: Rezultatele actiunilor de inspectie fiscala din luna octombrie 2022Mii de comercianti stradali, controlatii de ANSVSACONTROALE ANAF in 2023: A fost aprobata procedura de prezentare a legitimatiei de inspectie fiscala si a ordinului de serviciuCONTROALE ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negruUltimele articole
CONTROALE ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024CONTROALE ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna august 2024ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Controale e-Transport: 300 de inspectori antifrauda verifica traficul rutierAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"