Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii fiscali au constatat venituri nedeclarate la persoane fizice de peste 119 milioane lei, de peste 30 ori mai mari decat valorile declarate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 18 Mai. 2017 Exclusiv
Tags: anaf, averi mari, risc fiscal, directorul anaf

Eugen Serban, director Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a precizat recent ca inspectorii fiscali au descoperit venituri nedeclarate de peste 119,5 milioane de lei in cadrul controalelor derulate in perioada 2016 - aprilie 2017 la persoane fizice cu averi mari si la cele cu risc fiscal, in conditiile in care veniturile declarate de persoanele verificate s-au cifrat la numai 3,9 milioane de lei.

"In prezent, se afla in curs de efectuare 245 de verificari ale situatiei fiscale personale (VSFP) si 41 de verificari prealabile. Cele mai multe dintre aceste VSFP sunt programate sa se termine in anul 2017, respectiv peste 70%. Rezultatele care vor urma vor fi mult mai mari decat cele prezentate aici. Totalul veniturilor declarate ale persoanelor fizice verificate a fost de 3.909.575 de lei, in comparatie cu veniturile suplimentare nedeclarate de 119 milioane lei. Putem avea o idee despre legitimitatea demersului nostru. Am observat cu ingrijorare declararea de venituri de nici patru milioane, ceea ce ne face sa ne punem intrebari daca nu cumva nu lipsesc ceva bani sub forma impozitului pe venit. Cu ocazia verificarilor au fost sesizate si organele de urmarire penala, in 12 cazuri, pentru un prejudiciu total de 12.771.498 de lei. in opt dintre cazuri, am fost informati de Oficiul National de Prevenire a Combaterii Spalarii Banilor", a declarat directorul ANAF, citat de Agerpres. 
 
Astfel, din totalul veniturilor nedeclarate, circa 44,7 milioane lei au fost descoperiti in cazul persoanelor fizice cu averi mari (PFAM), si aproape 75 de milioane de lei la persoanele fizice cu risc fiscal (PFRF).
 
"In intervalul 2016 - aprilie 2017 am avut un numar total de 56 de actiuni, in care am constatat venituri suplimentare nedeclarate de 119.584.290 de lei. Pe segmentul PFAM (Persoanele Fizice cu Averi Mari) am constatat astfel de venituri in suma de 44.696.525 de lei, iar pe segmentul Persoanelor Fizice cu Risc Fiscal (PFRF) am constatat 74.893.759 lei. Pentru aceste venituri am calculat un impozit pe venit de plata suplimentar de 19.149.583 lei si accesorii (penalitati si dobanzi) de 7.772.273 lei, cu mentiunea ca pentru sumele constatate din Inspectiile Fiscale Partiale (IFP), de 7.417.487 de lei nu a fost calculate inca accesoriile de catre organul fiscal de administrare. Astfel, totalul obligatiilor fiscale de plata a fost de 26.921.856 de lei, din care, in timpul controlului sau imediat ulterior acestuia, au fost incasati 4.292.306 lei, urmand ca pentru diferenta sa se deruleze proceduri de executare silita", a declarat Serban. 
 
 
Conform Agerpres, reprezentantul Fiscului a adaugat ca, in ceea ce priveste diferentele de venituri constatate in verificarea situatiei fiscale personale, acestea provin, in principal, din creditari de societati si din achizitii de imobile. 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii fiscali au constatat venituri nedeclarate la persoane fizice de peste 119 milioane lei, de peste 30 ori mai mari decat valorile declarate":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016