Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (ANAF) au aplicat sanctiuni contraventionale de peste 3 milioane lei in cadrul unor actiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale, conform unui comunicat de presa al institutiei.
Controale ANAF antifrauda
In perioada 19 - 20 iulie 2023, peste 95 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala au verificat 189 operatori economici care comercializeaza produse alimentare in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, in zone cu risc fiscal ridicat.
Au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale in cuantum de 722.203 lei (amenzi si confiscari), in principal pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, neindeplinirea obligatiilor declarative reglementate de sistemul RO e-Transport, neevidentierea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare efectuate si nerespectarea prevederilor legale referitoare la intocmirea si utilizarea documentelor justificative.
Totodata, in perioada 17 - 23 iulie, 86 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala, au desfasurat activitati specifice de control antifrauda pe litoralul Marii Negre, vizand in principal verificarea respectarii prevederilor OUG 28/1999, republicata, cu privire la dotarea si utilizarea de catre operatorii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale. Urmare acestor activitati au fost verificati 465 operatori economici si au fost aplicate sanctiuni contraventionale in cuantum de 2.361.826 lei (amenzi si confiscari).
Actiunile operative vor continua in perioada urmatoare si vor viza inregistrarea veniturilor realizate din comercializarea produselor alimentare, existenta documentelor de achizitie pentru produsele detinute in vederea comercializarii, dar si existenta formelor de angajare a personalului identificat cu ocazia controlului.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleSistematizarea notificarilor si declaratiilor informative obligatorii care trebuie depuse la organul fiscal de administrare a TVACare e cursul valutar pentru modificarea perioadei fiscale la TVA?Comunicat nou DGAF privind controalele demarate la noua restauranteCategorii de utilizatori care au OBLIGATIA declararii in E-Transport de la 1 iulie 2022Ultimele articole
AMENZIle ajung pana la 100.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024Se suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareArticole similare
Webinarul pe teme FISCALE: Noutati fiscale valabile in 2021CONTROALE ANAF pe TVA. Ce documente verifica Fiscul in cazul unui control de TVAControale de amploare in marile depozite: Confiscare de marfuri de 2 milioane de euroANAF aminteste ca din aprilie incep controalele la firmele care depun D 101!Prejudicii de 459,71 milioane lei stabilite de Directia Antifrauda Fiscala in primele doua luni din 2015Ultimele articole
CONTROALE ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024CONTROALE ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna august 2024ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Controale e-Transport: 300 de inspectori antifrauda verifica traficul rutierArticole similare
ANAF, nou Proiect de ordin privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentareInspectorii ANAF-Antifrauda au identificat un prejudiciu de peste 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharingControale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiControale ANAF 2022: Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anuluiControlul antifrauda si consecintele acestuiaUltimele articole
ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Actiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei In data de 10 ianuarie 2024 au fost efectuate actiuni antifrauda pe linia combaterii activitatilor economice iliciteInspectorii antifrauda au identificat o retea specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si serviciiANAF: Prejudiciu de peste 6 milioane de lei adus statului in domeniul vanzarii de bunuri si serviciiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"