Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Inspectorii ANAF-Antifrauda au identificat un prejudiciu de peste 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharing, conform unui comunicat de presa.
Inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF) desfasoara permanent actiuni de control antifrauda la nivel national, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale in domeniul prestarii serviciilor direct catre populatie, precum si in alte domenii economice in care au fost identificate fenomene de indisciplina financiara ori slaba conformare la declarare, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul institutiei pe baza informatiilor detinute.
Astfel, in cazul unui singur operator economic din Bucuresti care activeaza pe piata de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au calculat un prejudiciu cauzat bugetului general consolidat al statului de peste 9,7 milioane de lei.
Controalele efectuate au scos la iveala faptul ca societatea in cauza a diminuat TVA de plata catre bugetul de stat, prin neinregistrarea in contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea in mod artificial a TVA deductibila, prin inregistrarea ilegala in contabilitate a unor achizitii de combustibili. Totodata, societatea verificata a diminuat obligatiile fiscale generate de utilizarea fortei de munca prin inregistrarea, declararea si plata contributiilor aferente contractelor individuale de munca cu timp partial de doua ore, in conditiile in care salariatii au lucrat mult mai multe ore si au realizat venituri net superioare celor declarate.
Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare, iar DGAF recomanda tuturor operatorilor economici sa fiscalizeze veniturile obtinute din activitatile desfasurate.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Pastrarea integritatii patrimoniul statului, la controlFirmele pot fi amendate cu pana la 2500 lei daca nu aplica masurile necesare in perioadele cu temperaturi extremeO noua declaratie va fi utilizata pentru detasarea transnationala a salariatilor (Hotararea 654/2021)Mai multe domenii de activitate au fost verificate de inspectorii ITM in perioada 5-9 iulie 2021. Ce deficiente au fost depistateInspectorii antifrauda au identificat o retea specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si serviciiUltimele articole
Controale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAControale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatFirme care lucreaza cu zilieri. Deficiente constatate de inspectori in urma controalelorITM: Informare privind actiunile de supraveghere a pietei in trim. II 2024ANAF a efectuat 4.200 ACTIUNI DE CONTROL fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Articole similare
Atentie! ANAF continua verificarile in cadrul operatiunii CERESControale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructii16.987 firme au fost controlate de Inspectia Fiscala din ANAFCONTROALE ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliCONTROALE ANAF 2023. Seful institutiei anunta continuarea inspectiilor pentru combaterea muncii la negruUltimele articole
CONTROALE ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritatiCONTROALE ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024CONTROALE ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024CONTROALE ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna august 2024
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"