Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat recent, printr-un comunicat de presa, rezultatele actiunilor de control antifrauda. Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anului.
Astfel, actiunile de control antifrauda desfasurate in perioada ianuarie- mai 2022 au vizat 12.101 contribuabili, fiind cuantificate/estimat eimplicatii fiscale (reprezentând TVA, impozite, contributii sociale si desanatate, alte impozite) si aplicate sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari) in suma totala de 364.122.552 lei, respectiv:
- 314.385.612 lei implicatii fiscale (estimate in cadrul a 1.089 procese- verbale de control),
Totodata, au fost inaintate organelor de urmarire penala 72 actedesesizare, valoarea prejudiciilor insumand 196.167.167 lei, iar pentruasigurarea recuperarii prejudiciilor aferente cauzelor investigate, aufostdispuse 39 de masuri asiguratorii in suma de 32.223.385 lei.
Suspendari de activitate au fost dispuse la un numar de 186 contribuabili, din care 168 contribuabili pentru abateri de la prevederile legale privinddotarea si utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale(153suspendari pentru nedotare AMEF, 14 suspendari pentru neutilizare AMEF) si 19 contribuabili pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
SAF-T Ghid de raportare corecta
Ca urmare a controalelor antifrauda efectuate, structurile DGAF au propus pentru declarare in inactivitate fiscala un numar total de 25 contribuabili, fiind emise avize in acest sens, comunicate organelor fiscale competente.
Veniturile incasate din valorificarea bunurilor confiscate de catre inspectorii antifrauda, inregistrate in perioada de referinta sunt de 1.114.946,55lei - sume evidentiate in contul 50.85 „Disponibil din valorificarea bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului” (conforminformatiilor lunare primite de la Directia generala executari silite cazuri speciale - Directia operativa valorificare bunuri confiscate).
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Completarea D406 in mod gresit atrage sanctiuni de pana la 1.500 lei pentru contribuabili. Cazuri pentru care NU se aplica amendaDecontarile de la A la Z: explicatii LEGALE, solutii pentru probleme si modalitati de a evita sanctiunile ANAFRecomandari esentiale privind controlul antifrauda si inspectia fiscalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"