Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bilantul de activitate a Directiei Generale Antifrauda pe ultimele luni a insemnat suspendarea activitatii in 758 de firme si aplicarea unor sanctiuni in valoare totala de 46 de milioane de euro.
Avand in vedere ca, de cele mai multe ori, sunt vizate firmele mici si foarte mici, iar inspectorii au o norma zilnica de 100 de controale, va confruntati in permanenta cu riscul unui astfel de control.Lucrarea pe CD Proceduri fiscale obligatorii privind controlul antifrauda si inspectia fiscala va permite sa cunoasteti diferentele dintre tipurile de controale, modurile de exercitare, precum si drepturile si obligatiile care va revin cu privire la acestea.
Avand la indemana solutiile corecte, temeiurile legale si argumente solide care sa va justifice actiunile, veti reusi sa evitati amenzile si conflictele cu reprezentantii legii.
Atentie! Inspectiile fiscale pot transforma o speta fiscala intr-o speta penala, ce pot implica procuratura sau chiar DNA, in cazul unor acuzatii mai grave.
Inspectia fiscala este reglementata de art. 113 - 133 din noul Cod de procedura fiscala aprobat prin Legea nr. 207/2015. Aflati din acest ghid conceput de experti:
- ce este inspectia fiscala s cu ce tipuri de inspectie te poti confrunta
- cine poate desfasura activitatea de inspectie fiscala si cum trebuie sa se prezinte in fata ta
- cum se desfasoara (...vezi AICI>>>)
Examen Consultant Fiscal 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
- ce drepturi ai in calitate de contribuabil controlat de inspectia fiscala
- care sunt obligatiile tale in cazul inspectiei fiscale
- ce riscuri te pasc (...vezi AICI>>>)
- cum sa eviti orice capcana in care inspectorul te poate atrage
- metode eficiente pentru contestarea deciziilor inspectorilor
- alte metode de protectie (...vezi AICI>>>)
Controlul antifauda si controlul inopinat sunt reglementate de O.U.G. nr. 8/2014, H.G. nr. 520/2014, O.U.G. nr. 74/2013 dar si de art. 134 – 137 din noul Cod de procedura fiscala aprobat prin Legea nr. 207/2015.
Aflati informatiile esentiale privind:
- cine-l desfasoara si cum trebuie sa se prezinte in fata Dvs.
- ce atributii le revin inspectorilor antifrauda fiscala
- prin ce se deosebeste de inspectia fiscala
- de cate feluri este controlul antifrauda fiscala si in ce consta fiecare actiune de control (...vezi AICI>>>)
- ce drepturi aveti in fata inspectorilor antifrauda fiscala
- ce obligatii va revin in aceasta situatie
- metode eficiente pentru contestarea deciziilor inspectorilor (...vezi AICI>>>)
- alte metode de protectie
De ce sa riscati intreruperea activitatii firmei pentru abateri de la litera legii?
Asigurati-va acum protectia maxima impotriva abuzurilor inspectorilor veniti in control!
Aflati mai multe informatii despre CD-ul Proceduri fiscale obligatorii privind controlul antifrauda si inspectia fiscala>>>
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Actiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei CONTROL ANTIFRAUDA in Centrul vechi din Capitala in ziua de Sf. ValentinANAF: Prejudiciu de peste 6 milioane de lei adus statului in domeniul vanzarii de bunuri si serviciiControlul antifrauda si consecintele acestuiaControale Fiscale: 15 modificari propuse de Finante printr-un nou Proiect de OUGUltimele articole
ANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Inspectorii ANAF-Antifrauda au identificat un prejudiciu de peste 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharingIn data de 10 ianuarie 2024 au fost efectuate actiuni antifrauda pe linia combaterii activitatilor economice iliciteInspectorii antifrauda au identificat o retea specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si serviciiControale antifrauda. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiArticole similare
Servicii executate in pierdere. Scapa de nelamuririle aduse de OUG nr. 99 din 2000Care sunt modificarile importante din noul Cod de procedura fiscala?Emitere factura in numele furnizorului. Ce riscuri apar dupa aplicarea masurilor de simplificare?Precizari ANAF privind procesul de reorganizare al agentieiControale ANAF desfasurate la contribuabilii persoane fizice si juridice in luna martie 2022. Ce rezultate au avut inspectoriiUltimele articole
Controale ANAF august 2024. 5 situatii in care au fost verificate persoanele juridiceCum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneRezultatele activitatii de INSPECTIE FISCALA in luna august 2024Care este termenul de prescriere pentru solicitarea rambursarii TVAANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Articole similare
Decontarile de la A la Z: explicatii LEGALE, solutii pentru probleme si modalitati de a evita sanctiunile ANAFCompletarea D406 in mod gresit atrage sanctiuni de pana la 1.500 lei pentru contribuabili. Cazuri pentru care NU se aplica amendaControale ANAF 2022: Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anuluiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"