Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Stimate contribuabil,
In lupta dvs. cu Fiscul aveti un aliat imbatabil: hotararile Curtii de Justitie a Uniunii Europene si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Curtilor de Apel!Ca urmare, cunoscand aceste hotarari, puteti “intoarce” deciziile inspectorilor ANAF si sa evitati astfel sanctiuni nejustificate sau chiar abuzuri.
Unde gasiti toate aceste hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dvs.?
Ele va sunt prezentate intr-o lucrare extraordinara realizata de reputatul specialist Ionut Jinga – Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile – care centralizeaza excelent cele mai relevante hotarari pentru dvs. in domeniul fiscal si le explica limpede si la obiect, astfel incat sa va dati seama dintr-o privire in ce situatie se aplica fiecare si ce fel de pericole elimina.
DA, doresc sa primesc Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile click<<
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
Contabilitatea organizatiilor non-profit abonament 12 luni 3 luni GRATUITE
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 varianta tiparita
Inspectorii vor sa aplice sanctiuni cu care nu sunteti de acord? Nicio problema!
Conform legii, ei sunt obligati sa va dea posibilitatea sa va expuneti punctul de vedere. In lipsa punctului dvs. de vedere, ei nu pot stabili sume suplimentare de plata, nu pot aplica masuri asiguratorii sau alte proceduri. In consecinta, profitati si aparati-va eficient invocand solutiile date de instantele supreme nationale sau comunitare in spete similare!
Si aici intervine utilitatea lucrarea Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile pe care v-o propunem:
1) Gasiti rapid exact spetele si hotararile care va ajuta!
E-adevarat, toate hotararile CJUE si ICCJ sunt documente publice, aflate pe site-urile oficiale ale institutiilor in cauza, doar ca motorul de cautare va cere sa stiti exact numarul cauzei (deciziei) si subiectul la care se refera. Fara aceste elemente, este exact ca si cum ati cauta acul in carul cu fan.
2) Beneficiati de explicatii clare, hotararile sunt “traduse” pe intelesul tuturor!
Ganditi-va ca o astfel de hotarare CJUE sau ICCJ se intinde uneori pe zeci de pagini, iar limbajul folosit este pur juridic. Aveti oare timp sa stati sa descifrati esentialul, sa descoperiti care sunt frazele cu adevarat relevante pentru dvs. si care pot anula masurile dispuse de inspectorii ANAF? Cu siguranta, nu!
Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile va scuteste de un efort imens pentru a identifica informatiile pe care sa le puteti folosi cu succes in timpul unei inspectii fiscale, atunci cand formulati o contestatie sau daca ajungeti in instanta.
DA, doresc sa primesc Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile click<<
Informatiile sunt foarte usor de urmarit, de inteles si de pus in practica!
Informatiile din lucrare urmeaza o structura prietenoasa pentru cititor:
Denumirea cauzei
Dvs. le aveti insa la dispozitie in lucrarea Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile la un pret extrem de accesibil, insotite de comentarii si explicatii foarte valoroase.
Practic, avantajul dvs. major este ca platiti taxe si impozite in cuantum mult mai mic, fara sa riscati ulterior penalitati, si asta deoarece stiti sa folositi in interesul dvs. hotararile CJUE si ICCJ, care au valoarea unor norme de aplicare.
DA, doresc sa primesc Kitul pentru Contabili: Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile click<<
Exemple de situatii sensibile analizate in lucrare!
A. Incalcarea principiului neutralitatii fiscale
Inca mai sunt inspectori fiscali care nu renunta la vechile practici constand in calculul TVA la pretul incasat de contribuabili, in cazul unor tranzactii nedeclarate din motive mai mult sau mai putin obiective.
B. Regularizarea deducerii initiale de TVA
Faptul ca persoana impozabila care trebuie sa efectueze ajustarea TVA deduse nu dispune de o factura distincta, aferenta reducerilor acordate pentru livrarile interne, emisa de furnizorul national, ci numai de o factura globala emisa de un furnizor intracomunitar, care afecteaza de asemenea baza de impozitare a livrarilor interne, nu o exonereaza de respectarea cerintei de regularizare a deducerii initiale a TVA (lucrarea contine multe astfel de recomandari din categoria precautie si preventie).
C. Dreptul de deducere a TVA
Acest drept fundamental nu poate fi refuzat unei persoane pe motiv ca inca nu realizeaza operatiuni impozabile.
D. Rambursarea TVA
Expirarea termenului de prescriptie de 5 ani nu poate fi un impediment in rambursarea TVA. O decizie recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene vine sa lamureasca problema arzatoare cu privire la posibilitatea solicitarii rambursarii de TVA ulterior expirarii termenului de prescriptie. (decizia este prezentata detaliat in lucrare)
E. Prevalenta economicului asupra juridicului
Nu intotdeauna un contract bine intocmit va pune la adapost de actiunile inspectorilor fiscali in ceea ce priveste posibilitatea stabilirii unor debite suplimentare, mai ales atunci cand prevederile contractuale nu corespund realitatii de fapt.
Organul fiscal poate face abstractie de continutul contractelor atunci cand acestea nu reflecta realitatea economica si comerciala, ci constituie un aranjament pur artificial, lipsit de realitate economica, efectuat cu unicul scop de a obtine un avantaj fiscal. (detalii in lucrare).
Important!
Inspectia fiscala – Preventia si Contestatiile este o lucrare tip abonament, al carei continut se imbogateste lunar cu noi si noi hotarari ale CJUE si ICCJ, ceea ce inseamna pentru dvs. noi posibilitati de a va proteja in situatii sensibile. Hotararile in cauza va furnizeaza argumentele legale in sustinerea deciziilor dvs.!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF penalizeaza firmele cu un pensionar in consiliul de administratieArticole similare
Anunt ANAF iunie: Aspecte cu privire la inregistrarea si anularea, din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVAOPANAF 2201 – Numarul de evidenta a platiiDeclaratia 390. Cum se corecteaza formularul transmis eronat si SANCTIUNIle aferenteNoutati Legislatie Fiscala 20-24 aprilie 2009 - Monitorul OficialControale ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliUltimele articole
Inregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataControale ITM la firmele cu cod CAEN 3600 si 3700E-Transport: Netransmiterea coordonatelor GPS in sistem va fi AMENDATA din 1 ianuarie 2025Este OBLIGATORIU ca veniturile din meditatii sa fie declarate in D212Obligativitate SAF-T de la 1 ianuarie 2025. Va mai exista perioada de gratie de la SANCTIUNI?Articole similare
Solicitarea dreptului de rambursare a TVANedepunerea Declaratiei 100. Ce consecinte apar?Procedura corecta: organele fiscale atrag atentia asupra depasirii plafonului de 35.000 euroMasurile de simplificare la TVA . Ce operatiuni au tratament special?Noutati Finante: Regimul de declarare derogatoriuUltimele articole
Cum se face trecerea de la impozit pe profit la impozit micro in cazul asocierii in participatiuneRezultatele activitatii de INSPECTIE FISCALA in luna august 2024Care este termenul de prescriere pentru solicitarea rambursarii TVAANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 controale antifrauda in iunie 2024Decont TVA 2024: Ghid Complet | Completare, Depunere, TermeneAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"