Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ANSVSA la mai multe unitati de alimentatie publica de pe litoral. Au fost aplicate amenzi drastice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Aug. 2021 Exclusiv
Tags: amenzi contraventionale, nereguli, controale ansvsa

Pentru a se asigura ca operatorii din industra alimentara respecta normele si cerintele de igiena alimentara, dar si masurile care se aplica pe durata prelungirii starii de alerta, pentru prevenirea si combaterea pandemiei de COVID-19, inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au desfasurat actiuni de control, in saptamna 26 iulie 1 august, la 226 de unitati de alimentatie publica.

Conform unui comunicat de presa al ANSVSA, au fost controlate: 94 de restaurante, 29 de unitati tip fast – food, 25 de magazine alimentare, 12 laboratoare de cofetarie/patiserie, 15 unitati de tip bufet, 7 braserii, 12 baruri,  10 beach-baruri, 4 unitati tip bistro, 2 snack-baruri, 3 rulote mobile fast – food, 2 supermarketuri, 3 gelaterii, 4 pizzerii, 2 unitati fabricare si comercializare produse congelate de patiserie, o cofetarie si o autoutilitara.
 
Neregulile, constatate in urma acestor controale, au fost sanctionate prin aplicarea a 38 de amenzi contraventionale in valoare de 348.600 de lei pentru deficiente cu privire la:
 
-manipularea produselor alimentare cu incalcarea normelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor;
-depozitarea neconforma a produselor alimentare;
-conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;
-functionarea fara documente de inregistrare sanitara veterinara.

Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate restaurantelor (14 in valoare totala de 131.200 de lei), urmate de beach-baruri ( 5 in valoarea de 45.000 de lei), unitati de tip fast-food (5 in valoare totala de 41.200 de lei), magazine alimentare (3 in valoare totala de 30.000 de lei), rulote de tip fast-fost (2 in valoare totala de 20.000 de lei), unitati de tip bufet (2 in valoare totala de 20.000 de lei), pizzerii (2 in valoare totala de 20.000 de lei), unitate de tip bistro (1 in valoare totala de 10.000 de lei), bar (1 in valoare de 1.200 de lei), snack-bar (1 in valoare de 10.000 de lei), braserie (1 in valoare de 10.000 de lei) si o unitate de fabricare produse congelate de patiserie (1 in valoare totala de 10.000 de lei).
 
ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.
 
Unitatile de alimentatie publica aflate pe litoral sunt supravegheate si verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, pentru ca toti turistii sa consume alimente sigure si astfel, sa se bucure de un concediu placut la malul marii.

Inspectorii ANSVSA vor sanctiona toti operatorii economici care nu respecta normele si cerintele de igiena pentru a preveni aparitia riscurilor privind siguranta alimentara.


Sursa: ANSVSA
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ANSVSA la mai multe unitati de alimentatie publica de pe litoral. Au fost aplicate amenzi drastice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016