Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

ANPC-ul pare sa fi capatat forte noi odata cu sosirea primaverii. Pe de-o parte exista contextul furnizat de scandalul carnii de cal, pe de alta necesitatea de a reglementa unele situatii care continua sa creeze nereguli in acest domeniu.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Cristian Nica, a declarat insa recent pentru Agerpres ca, din punctul sau de vedere, niciun producator, procesator, comerciant sau medic veterinar nu va mai indrazni sa puna pe piata produse alimentare neconforme, in urma acestor controale si alerte ANPC.
Asa sa fie oare? Sunt comerciantii autohtoni oameni cu frica ANPC-ului? Oare aceste nereguli sanctionate acum n-ar fi trebui sa nu existe de la bun inceput?
Se pare insa ca masurile drastice vor continua si ca societatile care nu se conformeaza vor risca sa dea faliment deoarece sanctiunile vor fi unele dure. In plus, acesta a mai declarat:
"Cred ca ne vor livra produse mai bune, iar siguranta alimentara si restabilirea increderii consumatorilor va fi o prioritate pentru toti factorii implicati"/
In prezent, autoritatea romana de protectie a consumatorilor colaboreaza cu Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si Ministerul Sanatatii, in privinta sigurantei alimentare:
"Avem si protocoale punctuale, cand este vorba despre tranzitul marfurilor, cu Autoritatea Vamala, cu Politia de frontiera. Totodata, exista o cooperare, pe etichetare, intre ANPC din Romania si institutiile similare din Ungaria si Italia si speram sa avem un protocol de colaborare si cu autoritatea franceza de protectie a consumatorilor".

Examen Consultant Fiscal 2025

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Suntem insa ca-n povestea cu Stan Patitul: ne-am bucura sa avem parte numai de produse de calitate si care sa respecte toate normele impuse de ANSV, insa pana nu gustam, nu credem.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
- Taxe si Impozite
- Controale ANPC
- Bogdan Cristian Nica
- Protectia consumatorilor
- Scandalul carnii de cal
Articole similare
Comertul pe piata neagra va fi controlat prin noi masuri specialeRefacturare taxe locale. Care sunt implicatiile TVA?ANAF: Precizari privind noul Cod al InsolventeiPeste 90 la suta dintre IMM-uri se autofinanteazaCe obligatii aveti privind sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilorUltimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
CONTROALE ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralCONTROALE ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatArticole similare
atronatul Bijutierilor cere demiterea presedintelui ANPCArticole similare
Clauze abuzive in comertul electronic. Avertizari din partea UEDin ce cauza s-a declansat procedura de infringement fata de RomaniaSfaturi utile de la ANPC pentru persoanele care cumpara un pachet de servicii turistice in aceasta perioadaCe masuri ia Comisia europeana pentru o piata unica pentru consumatori?Reclamatiile pe sectorul achizitiilor online a crescut in 2014 cu 200 la sutaUltimele articole
Aparate de marcat electronice fiscale. Ce modificari au fost aduse prin Legea 317/2024Proiect: Bonurile fiscale vor fi acordate doar la solicitarea clientilor in cazul platilor cu cardulBuletin ANAF. 3 noutati fiscale publicate in Monitor la final de martie 2024Legea 296/2023: Din 11 noiembrie 2023 au fost introduse noi masuri de combatere a activitatilor economice ilicitePersoanele fizice au fost incluse, conform Legii 134/2023, in categoria dezvoltatorilor imobiliari. Acestea vor putea acorda si crediteArticole similare
Un nou brand pentru protectia produselor romanesti. Avantaje pentru producatori?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"