Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

La inceputul acestei saptamani, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca doreste sa realizeze un brand de tara pentru protejarea produselor romanesti atat pe piata interna, cat si internationala.
"Avand in vedere ce s-a intamplat in acest an, ma refer la scandalul carnii de cal si la cel intern cu aflatoxina din lapte, am decis crearea unui brand si suntem in aceasta perioada pe cale sa identificam cea mai buna solutie astfel incat un brand de tara sa protejeze produsele romanesti, atat pe piata interna, cat si pe cea internationala", a afirmat ministrul, la grupul PC din Senat.
El a spus ca doreste sa fie realizat si un fond mutual pentru acele riscuri pe care nu le acopera societatile de asigurari.
"Pentru ca in ultimii ani tot avem probleme, fie legate de seceta, fie legate de pierderi de venit, cred ca a sosit momentul sa pregatim si o masura - un fond mutual care sa acopere si anumite riscuri pe care nu le acopera societatile de asigurari. Este cazul si secetei si alte cazuri care se inregistreaza sau s-au inregistrat dintr-un incident cum a fost cel legat de scandalul laptelui", a explicat Constantin.
El a precizat ca pana pe 22 aprilie cea mai mare parte a banilor cuveniti fermierilor au fost achitati. Astfel, au fost platiti in doar o luna catre acestia 6 miliarde de lei.
Referindu-se la fondurile de dezvoltare rurala, Daniel Constantin a spus ca s-au absorbit 58% din aceste sume si ca se inregistreaza un grad de contractare de 80%, iar pana la finalul anului se asteapta la cresterea gradului de contractare de 110%.

Examen Consultant Fiscal 2025

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ministrul a atentionat ca pentru perioada 2014 - 2020 Romania are la dispozitie pentru a atrage in agricultura 7,2 miliarde euro, in loc de 8,1 miliarde cat a avut pana in 2013.
"Dorim sa atragem aceste fonduri in zonele unde este mai mare nevoie de ele", a subliniat Constantin.
Sursa: Agerpres

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Obtinere venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului. Cum va completa Declaratia 200 intreprinzatorul individual?Declaratia 221 se depune la un nou termenImpozitul pe profit: Ce obligatii declarative si de plata apar la fuziunea prin absorbtie?NIR-ul. La ce serveste, in ce conditii e obligatoriu sa intocmesti un NIR si cum se intocmesteIn atentia contribuabililor: Depunerea electronica a declaratiilor fiscaleUltimele articole
Declaratia informativa 392. Cum vom completa corect?Formularul 094 se depune pana la 27 ianuarie 2014ANAF: In atentia celor care depun formularul 394Formularul 014 a fost modificat. Ce implica notificarea privind modificarea anului fiscal?2014 vine cu o noua taxa: consultantii fiscali certifica pe bani declaratiile anuale de impozit pe profitArticole similare
Parlamentarii romani iau lectii de la bulgari in materie de TVACaz practic: Casele de marcat in cazul PRODUCATORIlorDin august se reduce TVA-ul la unele produseNou: Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri 2015Cine va imparti mai nou lupta impotriva evaziunii fiscale. Reducerea TVA e o conditieUltimele articole
Noutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025PFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiCum a fost modificat Codul Fiscal prin HG 653/2023. Schimbarile, in vigoare din 4 august 2023Articole similare
Ordin privind aplicarea OG nr. 25 din 2010 pentru schema de ajutor in cadrul finantarii in agriculturaMINISTRUL AGRICULTURII: Aproape o treime din dosare a fost deja procesata pentru plata in avans a subventiilorE oficial: regulile privind vanzarea terenurilor agricole catre persoane fizice s-au modificatScandalul cerealelor: fermierii ii acuza pe intermediariS-a modificat atribuirea certificatului de producatorUltimele articole
Noi masuri de relaxare, aplicabile de la 1 iulie. A fost prelungit programul teraselor si restaurantelorOFICIAL! Starea de alerta a fost prelungita cu 30 de zile in RomaniaMINISTRUL AGRICULTURII: Vom prinde intr-o ordonanta militara obligativitatea deschiderii pietelorMINISTRUL AGRICULTURII: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agriculturaDragnea cere reducerea TVA la 5% pentru produsele bio si traditionale. Asociatiile Patronale: Aceasta cota ar majora preturile!
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"