Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum ar putea fi "intoarsa din condei" reducerea TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Oct. 2010
Tags: tva, finante, legi

Cum ar putea fi "intoarsa din condei" reducerea TVA la alimentele de baza, votata "pe nv"Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a invocat un ''viciu de fond'' al legii privind reducerea TVA-ului la ...

Cum ar putea fi "intoarsa din condei" reducerea TVA la alimentele de baza, votata "pe nv"

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a invocat un ''viciu de fond'' al legii privind reducerea TVA-ului la alimentele de baza la 5%, sustinand ca aceasta nu a trecut si pe la Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor.

''Legea a trecut, ea insa este lipsita de procedura fundamentala. Obligatoriu, trebuia sa ajunga si la Comisia de agricultura. Se pare ca raportul este facut numai de Comisia de buget-finante. (...) Din pacate, proiectul respectiv nu a trecut pe la Comisia de agricultura. Se pare ca este chiar unul dintre viciile de fond ale legii'', a declarat, miercuri, la Salciua, ministrul Tabara, care crede ca, ''din acest punct de vedere, legea va fi reintoarsa''.

Intrebat daca a votat aceasta lege, ministrul Valeriu Tabara a marturisit ca ''neavand-o la Comisia de agricultura si nevenind probabil pe la minister pentru aviz'', nu-si aminteste efectiv de ea.

Potrivit ministrului, ''numai reducerea TVA-ului la produsul finit sau semifinit din agricultura nu rezolva problema de costuri decat pentru un termen scurt, dupa care se mareste practic marja de profit pe anumite verigi ale lantului alimentar''.

Acesta a admis ca exista ''o varianta care se discuta la aceasta data, de a scoate TVA-ul de la produsele alimentare''.

''Exista si o varianta care se discuta la aceasta data, sigur e un punct de vedere pe care si eu il analizez, aceea de a se scoate TVA-ul de la produsele alimentare, inclusiv de la materiile prime agricole. Asta ar fi o cale de reducere, de eliminare a evaziunii fiscale'', a mentionat Tabara.

Intr-o prima declaratie facuta miercuri jurnalistilor, la Salciua, pe aceasta tema, ministrul Tabara a spus ca nu stie daca a trecut sau nu o asemenea lege, completand ca totusi un astfel de act normativ nu ar fi avut cum sa fie adoptat.

Concluzia? O lege cu implicatii sociale benefice a fost votata din greseala. Acum se cauta solutii de revenire asupra deciziilor votate “pe nv”, deoarece statul nu dispune de banii necesari implementarii unor asemenea masuri, si nici nu-i poate obtine.

Sursa: AGERPRES
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum ar putea fi "intoarsa din condei" reducerea TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016