Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Agriculturii: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agricultura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 27 Sep. 2019
Tags: subventii agricultura, apia, plati in avans, fermieri, ministrul agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca functionarii APIA au incheiat miercuri - 25 septembrie - controalele pe teren, ceea ce inseamna ca incepand cu 16 octombrie se va declansa campania de plati in avans a subventiilor in agricultura.

"Am primit informarea de la directorul general al APIA ca s-au incheiat controalele pe teren si s-a incheiat ultima etapa pregatitoare in vederea realizarii platilor in agricultura. Pentru a sti toti fermierii din Romania: in ziua de 16 octombrie se declanseaza campania de plati a subventiilor in avans in agricultura. Acest avans este consistent, urmare a diligentelor pe care le-am facut la Uniunea Europeana. Este vorba despre 70% din suma cuvenita", a anuntat ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent joi la Braila - la deschiderea celei de-a 23-a editii a Targului National de Agricultura.
 
Acesta a adaugat ca isi doreste ca fermierii sa primeasca banii in proportie de 80% pana la 1 noiembrie, urmand ca la data de 1 decembrie sa inceapa si platile regulate, pentru restul subventiilor.
 
"Pana la data de 1 noiembrie, noi dorim ca in toata tara sa platim acest avans la peste 80% din fermierii din Romania, in asa fel incat de la 1 decembrie sa pornim plata regulata, practic lichidarea, pentru a le asigura sumele necesare de care au nevoie in vederea executarii lucrarilor in camp. Acum este o perioada secetoasa, solul nu le permite fermierilor sa execute lucrari minime. (...) De aceea a fost aceasta masura, pe care noi am solicitat-o la Comisia Europeana, iar bugetul de stat suporta aceasta importanta plata pe care o facem incepand de la 16 octombrie. Banii acestia vin de la bugetul statului, pentru aceasta Guvernul Romaniei face eforturi extraordinare. Banii acestia se iau din bugetul statului, se dau la fermieri, se intocmesc documentele necesare pentru plata si apoi se iau dupa 45 de zile de la Uniunea Europeana", a aratat ministrul Daea.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Agriculturii: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agricultura":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016