Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) anunta demararea Campaniei de depunere a Cererilor Unice de Plata pentru anul 2020. Cererile pot fi depuse incepand de astazi - 2 martie, informeaza sursa citata.
APIA reaminteste ca Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati/masurilor de sprijin/ajutoarelor nationale tranzitorii, ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv:
- schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat in sectorul vegetal si zootehnic,
- masurile compensatorii de dezvoltare rurala:
- Masura 10 - Agro-mediu si clima,
- Masura 11 - Agricultura ecologica,
- Masura 13 - Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020),
Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online se face in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata. Acest proces se va finaliza dupa verificarea cererii unice de plata si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.
La fel se va proceda si in cazul fermierilor, crescatori de animale, care vor completa Cererea unica de plata – declaratie sector zootehnic, impreuna cu functionarul APIA, in aplicatia dedicata sectorului zootehnic.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Fermierii trebuie sa depuna anual, la APIA, Cererea Unica de Plata si sa indeplineasca conditiile de eligibilitate conform legislatiei comunitare si nationale in vigoare, pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plata/masurilor de dezvoltare rurala/ ajutoarelor nationale.
Pentru accesarea masurilor 10 si 11, fermierii trebuie sa respecte si cerintele specifice pachetelor solicitate la plata si cerintele de baza conform Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Informatii privind zonele eligibile pentru Masura 10, Masura 11 si Masura 13 se gasesc in PNDR 2014-2020, pe site-ul APIA, si la Centrele judetene/locale APIA.
Potrivit prevederilor legislatiei europene si nationale, orice fermier care solicita plati in cadrul schemelor de plata/masurilor de sprijin/ajutoarelor nationale tranzitorii aferente Campaniei 2020, trebuie sa respecte normele de ecoconditionalitate, care cuprind Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale in Materie de Gestionare (SMR), pe tot pacursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatatiei, indiferent de marimea lor.
Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, pot fi consultate la centrele judetene/locale ale APIA si pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro si www.pndr.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Atentie: Noul Cod fiscal se aplica de la 1 februarie 2013Noutati legislatie fiscala 31 august - 4 septembrie 2009 - Monitorul OficialREMINDER (APIA): Cererile Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 mai pot fi depuse doar pana la data de 15 mai!Programul Prima masina pentru persoane fizice: Avans de 30%Timbrul de mediu: ghimpe in coasta IMM-urilor?Ultimele articole
Lista alimentelor pentru care se va plafona adaosul comercial, conform OUG 67/2023Fermierii pot depune pana pe 31 mai 2023 cererile pentru subventii fara sa fie penalizati, conform Hotararii 422/223APIA: Clarificari importante pentru beneficiarii de Microgranturi in domeniul agroalimentarPana pe 15 decembrie se pot depune documentele necesare pentru solicitarea ajutorului in sectorul cresterii animalelorSprijin nerambursabil de pana la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt conditiile pentru accesarea banilorArticole similare
Reminder APIA! 17 mai 2021 - ultima zi de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2021APIA: Campanie de plati in avans de pana la 70% pentru Cererile unice de plata depuse in 2019Ministrul Agriculturii: Aproape o treime din dosare a fost deja procesata pentru plata in avans a subventiilorArticole similare
Ministrul Agriculturii: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agriculturaRecolta de cereale a FERMIERIlor romani ar putea fi cumparata de stat!Se prelungeste termenul de aplicare a schemei de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor pana la 31 decembrie 2022Ludovic Orban: Somajul tehnic va fi inlocuit. Acordam un procent de pana la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajatScandalul cerealelor: FERMIERIi ii acuza pe intermediariUltimele articole
IMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Noua schema IMM Plus, propusa de Finante. Vor fi acordate 12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilorVor fi acordate granturi pentru producatorii agricoli afectati de seceta pedologica din perioada martie-septembrie 2022FERMIERIi pot depune pana pe 31 mai 2023 cererile pentru subventii fara sa fie penalizati, conform Hotararii 422/223A fost publicata schema de ajutor de stat din cadrul Programului RURAL INVESTAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"