Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Persoanele care nu depun cererile unice de plata pana la data de 15 mai nu vor beneficia de sprijin financiar acordat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), anunta institutia.
Asadar, potrivit informatiilor transmise de APIA, pana la acest moment au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2019, un numar de 724.801 cereri, pentru o suprafata de 5.884.307 hectare.
“Reamintim ca, in conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, depunerea Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 15 mai 2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA”, transmite Agentia de Plati.
Pentru a veni in sprijinul fermierilor, Centrele judetene si locale APIA au avut program normal de lucru si in weekend, sambata - 11 mai si duminica - 12 mai, cu recuperarea timpului lucrat, in conditiile legii.
Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Pentru consultarea informatiilor referitoare la Campania de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2019 se poate accesa pagina de deschidere a site-ului APIA: www.apia.org.ro, la link-ul ACESTA.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 - REDUCERE 40
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Procesul de depunere a Cererii Unice de Plata a fost unul organizat, fermierii primind acasa o invitatie cu data si ora la care au fost rugati sa se prezinte pentru depunerea Declaratiei Unice de Plata
Anul acesta completarea declaratiei de suprafata s-a realizat electronic, folosind aplicatia IPA-Online, dar pentru finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA-Online este necesara deplasarea la APIA, aceste ultime doua procese facandu-se doar in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plata.
In sarcina functionarului a stat verificarea cererii si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum si corectarea eventualelor probleme semnalate de sistemul informatic.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Reminder APIA! 17 mai 2021 - ultima zi de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2021APIA: Clarificari importante pentru beneficiarii de Microgranturi in domeniul agroalimentarProgramul Prima masina pentru persoane fizice: Avans de 30%Ministrul Agriculturii: Incepand cu 16 octombrie se declanseaza campania de plati in avans a subventiilor in agricultura7 noiembrie e termenul in care se pot depune cererile de ajutor acordat exploatatiilor de agricultura ecologicaUltimele articole
Lista alimentelor pentru care se va plafona adaosul comercial, conform OUG 67/2023Fermierii pot depune pana pe 31 mai 2023 cererile pentru subventii fara sa fie penalizati, conform Hotararii 422/223Pana pe 15 decembrie se pot depune documentele necesare pentru solicitarea ajutorului in sectorul cresterii animalelorSprijin nerambursabil de pana la 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Care sunt conditiile pentru accesarea banilorPrestari lucrari agricole. Care sunt implicatiile fiscale legate de impozitul pe venit si TVA in cazul subventiilor APIA?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"