Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In contextul restrictiilor impuse de Federatia Rusa asupra importurilor de produse agricole din UE, dupa discutiile de saptamana trecuta din cadrul Comitetului de Management asupra situatiei pietei, Comisia Europeana activeaza masuri de sprijin in ceea ce priveste anumite fructe si legume perisabile.
Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos a declarat: "Pornind de la situatia de pe piata ca urmare a embargoului rusesc asupra importurilor de produse agricole din UE, cu intrare in vigoare de astazi, voi lansa masurile de urgenta din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) care vor reduce pe ansamblu oferta de anumite produse din legume si fructe pe piata europeana, daca si cand presiunile asupra preturilor vor deveni prea mari, in urmatoarele luni. Toti fermierii care produc aceste legume si fructe - indiferent daca fac parte din organizatii de producatori sau nu - vor fi eligibili pentru a beneficia de aceste masuri de sprijinire a pietei in cazul in care le considera potrivite. O actiune cat mai rapida va oferi un sprijin eficient pentru pretul platit producatorilor de pe piata interna si va ajuta piata sa se adapteze si sa fie rentabila".
Rusia este principala piata de export pentru mai multe tipuri de fructe si legume, iar interdictia de import a fost anuntata in plin sezon de recoltare. Pe baza celor mai recente date, impactul incepe sa fie simtit pe anumite piete. Fermierii si exportatorii nu si-au putut face planuri care sa ia in considerare embargoul si, in mod clar, nu toti vor gasi la timp suficiente piete alternative.
Context
Produsele vizate de masurile anuntate sunt urmatoarele: rosii, morcovi, varza alba, ardei, conopida, castraveti, inclusiv cornison, ciuperci, mere, pere, fructe rosii [1], struguri de masa si kiwi. Pietele pentru aceste produse sunt in plin sezon, fara optiuni de stocare pentru cele mai multe dintre ele si fara piete alternative imediat disponibile.
Masurile exceptionale ce au fost anuntate includ retrageri de pe piata, inclusiv pentru distribuirea gratis a produselor in cauza, compensatii pentru nerecoltare si recoltarea inainte de coacere. Asistenta financiara va acoperi toti producatorii, indiferent daca fac parte din organizatii sau nu. Masurile vor avea un efect retroactiv incepand cu data de 18 august 2014. Cu alte cuvinte, orice cantitati retrase incepand cu aceasta data (sau care fac obiectul recoltarii inainte de coacere, sau altor masuri) vor fi deja acoperite de aceste masuri suplimentare, cu conditia efectuarii controalelor necesare. Aceste masuri se vor aplica initial pana la sfarsitul lunii noiembrie, avand un buget prevazut de pana la 125 de milioane €.
Situatia curenta de pe piata pentru toate produsele va fi discutata intr-o alta reuniune cu expertii din statele membre si cei ai Parlamentului European, reuniune programata sa aiba loc vineri, 22 august, la Bruxelles.
Comisia Europeana va continua sa monitorizeze evolutia pietelor pentru toate sectoarele afectate de embargoul impus de Federatia Rusa asupra produselor agricole si alimentare, in stransa cooperare cu statele membre, si nu va ezita sa sprijine in continuare sectoarele puternic dependente de exporturile catre Rusia sau sa adapteze masurile deja anuntate, daca este necesar.
Sursa: Comisia Europeana
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Masuri exceptionale pentru producatorii de legume si fructe perisabile din UE":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Lupta pe care o vor declansa noile taxe. Taxa pe stalp a fost gresitaAtentie! ANAF continua verificarile in cadrul operatiunii CERESTVA de la 1 iulieInvestitorii cer reducerea TVA. Au si argumenteTaxarea inversa la paine, FRUCTE si carne se aplica la 10 zile de la aprobarea derogarii de catre UEUltimele articole
Legea 28/2020: Noi prevederi pentru comercializarea produselor alimentarePresedintele ANAF: Inspectorii Antifrauda au aplicat sanctiuni in valoare de 75 de milioane de leiANPC: Sanctiuni de peste 2,5 milioane de lei pentru comerciantii de bauturi racoritoare si apa imbuteliataBugetul pentru programul scolar 2019-2020, aprobat de Guvern. Valoarea totala se ridica la peste 540 milioane leiComerciantii de pe litoral, certati cu legea! ANPC a constat abateri la peste 90% dintre unitatile controlate!
Mai multe articole despre fructe
Articole similare
De ce a demisionat seful ANAF, Dragos Doros. Consecintele eliminarii formularului 088TVA - Transport national asimilat transportului intracomunitarCum vedea Comisia Europeana progresul viitor al Romaniei?Declaratii pe care le depunem la 25 iulie. O lista cu declaratiile cu termen-limitaStudiu de caz: Inregistrarile contabile intocmite pentru recunoasterea stocului de marfa in cazul importuluiUltimele articole
Taxe si impozite MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieOPANAF 51/2021. Formularul 100 a fost modificat. Contribuabilii pot declara deducerile pentru casele de marcatContractele de asigurare sociala in contextul majorarii salariului minim la 2.300 lei (Informare CNPP)Modificare Cod fiscal - calcul impozit pe cladiri pentru persoane juridiceReduceri la plata impozitului pe profit/ pe venit. Cum se acorda bonificatiile pentru trm. IV 2020?
Mai multe articole despre UE
Articole similare
5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea temporara a producatorilor de legume si fructe
Mai multe articole despre masuri exceptionale
Articole similare
CE: Plata facturilor si mai multe investitii: pozitia PE privind bugetul UE pentru 2015Cine va beneficia de sprijin din partea UE din cauza embargoului rus?
Mai multe articole despre embargoul rus
Articole similare
Prognoze optimiste pentru 2012Cererile de finantare prin PNDR 2014-2020 se apropie de 1400Nou acord incheiat un acord pentru combaterea evaziunii fiscaleCorina Cretu: Viitorul european trebuie sa ne gaseasca pe deplin pregatitiProgramul Romania-Bulgaria: S-a lansat spre consultare Pachetul solicitantului pentru al doilea apel de proiecteUltimele articole
Schema programului IMM Invest a fost prelungita pana la 30 IUNIE 2021, iar bugetul aferent a fost majoratNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Munca cu forme legale, beneficiu garantat pentru angajati si angajatori. Inspectia Muncii a participat la o campanie europeana in acest sensIntrebari si raspunsuri MEEMA cu privire la utilizarea platformei granturi.imm.gov.roMFP modifica din nou normele de aplicare a Programului IMM Invest Romania. 10 schimbari preconizate (Proiect de Hotarare)
Mai multe articole despre comisia europeana

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"