Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Statele membre UE trebuie sa isi sustina angajamentele politice cu bani, pentru a incuraja cresterea economica si numarul locurilor de munca, cercetarea si dezvoltarea, precum si pentru a permite UE sa isi duca la indeplinire politica externa, au spus deputatii atunci cand au respins taierile bugetare efectuate de Consiliu la bugetul UE pentru 2015, prin votul de miercuri.
Pentru 2015, Parlamentul a crescut suma pentru creditele de angajament la 146,380.9 milioane de euro si la 146,416.5 pentru creditele de plata. Pozitia Parlamentului privind proiectul de buget pentru 2015 a fost adoptata cu 464 de voturi pentru, 186 impotriva si 46 de abtineri.
"Cu doar un procent din PIB-ul UE, bugetul UE poate stimula bugetele nationale si poate incuraja cresterea economica si ocuparea fortei de munca. Prioritatile noastre sunt aceleasi ca si ale Consiliului, dar Consiliul nu vrea sa le finanteze" a spus Eider Gardiazabal (S&D, ES), principalul raportor pentru bugetul 2015 in cursul dezbaterii.
Crestere economica, IMM-uri, educatie si agricultori
Parlamentul a respins toate taierile efectuate de statele membre in propunerea de buget initiala, prezentata de Comisie si a cerut fonduri suplimentare pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca, in conformitate cu recomandarile Comisiei parlamentare pentru bugete.
Intreprinderile mici si mijlocii, programele de cercetare si educatie, inclusiv programul de schimburi de studenti Erasmus+ ar trebui sa primeasca mai mult cu 190,5 milioane de euro, au spus deputatii.
Agentiile de supraveghere financiara, fermierii si pescarii afectati de embargoul Rusiei, precum si fondurile de ajutor pentru cei mai defavorizati cetateni ai UE trebuie, de asemenea, sa primeasca mai multi bani (suplimentar 6,1 milioane, 35 milioane si, respectiv, 16,7 milioane euro), a spus Parlamentul.
Rolul international

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Deputatii au votat, de asemenea, 400 de milioane de euro mai mult decat propusese Comisia initial pentru ca UE sa isi poata indeplini responsabilitatile internationale, printre care spriijinul pentru refugiatii sirieni, Ucraina si Palestina.
Probleme serioase la finantarea platilor
In 2014, pentru a plati facturile catre autoritatile locale, intreprinderile mici si alti beneficiari, Comisia Europeana a fost obligata sa ceara fonduri suplimentare sub forma unor amendamente bugetare care sa ii permita sa isi indeplineasca obligatiile in acest an.
"Trebuie sa obtinem un acord asupra amendamentelor bugetare inaintea inceperii negocierilor cu Consiliu pentru bugetul pentru 2015. Aceasta este pozitia politica sustinuta in unanimitate de toate grupurile politice, a spus raportorul Gerard Deprez (ALDE, BE) in cadrul unei dezbateri separate, marti.
Pentru a stopa cresterea deficitului de plati din 2010, care a ajuns la 25 de miliarde de euro la sfarsitul lui 2014, Parlamentul a votat suplimentarea cu 4 miliarde de euro pana in 2015.
Ce urmeaza
La 28 octombrie, vor incepe trei saptamani de "conciliere" cu Consiliul pentru ca un acord intre Consiliu si Parlament sa fie atins pana la 17 noiembrie. Bugetul pentru anul viitor va fi votat de Parlament si semnat de Presedintele PE la data de 26 noiembrie.
Sursa: Parlamentul European

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Documentatie necesara in cazul returnare bun achizitionat dintr-un magazin fizic
Intrebare: O companie are un magazin de imbracaminte; se intampla ca clientul sa returneze achizitia din mai multe motive; intrebam ce documentatie este necesara in cazul returnarii dupa ce am platit rochia si am primit bon fiscal; - daca clientul vrea banii inapoi, ce ar trebui sa facem din punct vedere fiscal si documente? - daca clientul doreste un schimb cu alte haine de valoare egala sau mai mare, ce ar trebui sa facem din punct vedere fiscal si...vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Contributii PFA si drepturi de autor
Intrebare: O persoana fizica a realizat pe anul 2024 venituri din 2 surse de venit: 1. PFA norma de venit in cadrul careia a realizat/incasat in 2024 total venituri in valoare 39000 lei sub plafonul de 12 salarii minime pe economie 2. Contract de cesiune drepturi de autor in valoare neta de 19000 lei cu retinere la sursa doar a impozitului pe venit de catre platitor avand in vedere ca veniturile nu au depasit 12 salarii minime. Avand in vedere cele 2...vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Articole similare
Noi masuri de drept penal pentru protectia monedei euroOficial: Noile norme privind achizitiile publice: proceduri online, transparenta si calitateCOMISIA EUROPEANA anunta un nou proiect. Idei inovatoare pentru economia circularaNoua hotarare privind reorganizarea MFP si ANAFContabilitatea Institutiilor Publice, conform modificarilor de la 1 iulie 2014Ultimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Conform datelor MFP, TVA-ul si accizele au salvat bugetul Romaniei in 2010Legea nr. 50/2015: aprobarea OG 20/2010 - stabilirea unor masuri pentru aplicarea legislatiei UE care armonizeaza conditiile de comercializare a produselorREMINDER (APIA): Cererile Unice de Plata in cadrul Campaniei 2019 mai pot fi depuse doar pana la data de 15 mai!Guvernul sprijina investiile noi! Se pot depune deja cereri pentru FINANTARE in baza HG 332/2014Seminar Contabilitate Institutii Publice, Poiana Brasov, 29 octombrie - 1 noiembrie 2015Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiSAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?Acord de FINANTARE pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca Mondiala Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliArticole similare
Plata TVA numai dupa incasarea facturiiEste OFICIAL! Distribuitorii de energie si gaz pot debransa clientii care nu platesc facturile pe perioada starii de alertaMMPS, nou Proiect de Ordin pentru modalitatea de acordare a sprijinului financiar si a categoriilor de bunuri ce pot fi achizitionate conform OUG 132/2020Monografie achizitie in valuta. Cum procedam tinand cont de cursul valutar la inregistrare?Telegondola din Sinaia este pe cale sa treaca in proprietatea unei firme de leasingUltimele articole
Dividendele in 2024: Tot ce Trebuie sa StiiDecont cheltuieli mai mare de 10.000 lei. Suma poate fi achitata cash?Ghidul situatiilor speciale necesar beneficiarilor sprijinului de 1.400 lei pentru PLATA FACTURILOR la utilitatiPersoanele vulnerabile si pensionarii vor primi 1.400 lei de la stat in 2023 pentru PLATA FACTURILOR la energieDin 1 ianuarie 2023 punctul de pensie va creste cu 12,5%. Va fi acordat si un sprijin suplimentar pentru persoanele cu pensii foarte miciArticole similare
Noi discutii privind reducerea TVA la carne. Ce va aduce nou anul 2015!
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"