Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In fata crizei externe, Romania e protejata de scutul Trezoreriei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 11 Aug. 2011
Tags: fond-tampon, trezorerie, piata interna, bnr, fmi

In cazul in care criza externa care provoaca in continuare tensiuni la nivelul intregii lumi ar parea sa ameninte stabilitatea financiara a Europei sau sa duca la un soc financiar, Romania ar fi


In cazul in care criza externa care provoaca in continuare tensiuni la nivelul intregii lumi ar parea sa ameninte stabilitatea financiara a Europei sau sa duca la un soc financiar, Romania ar fi protejata prin intermediul fondului-tampon creat de Trezorerie. Sumele aferente acestui fond ar trebui sa fie suficiente pentru platile pe patru luni intr-o situatie ca cea de mai sus.

In acest sens, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, a declarat: "in Romania stim care pot fi efectele secundare si cu ce ne putem confrunta, stim care ar fi efectele care s-ar produce in cazul in care socurile externe s-ar materializa. Institutiile sunt pregatite sa ia masuri, Romania are pregatite armele necesare. Suntem cu arma la picior, cum spune guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Este plastic, dar acesta este adevarul".

De asemenea, acordurile incheiate cu FMI si Comisia Europeana sunt puncte de sprijin semnificative. In plus, masurile pro-active luate de Romania in ultimii doi ani si jumatate au influentat cresterea increderii investitorilor in tara noastra si a declarat: "Aceste fonduri tampon de la Trezorerie sunt importante, au fost create in timp, avem o intelegere ca ele sa reprezinte patru luni de plati, iar Trezoreria este pe aproape sa indeplineasca aceste buffer-uri. Pe de alta parte, BNR monitorizeaza continuu foarte atent sistemul bancar. Turbulentele pot afecta indirect Romania pe doua canale - canalul cresterii economice, in contextul riscurilor de incetinire a economiilor din alte tari, si pe canalul miscarilor de capital".

Romania trebuie sa desfasoare in continuare reformele structurale si procesul de consolidare fiscala, pentru a nu diminua increderea investitorilor, fapt care ar duce la cresterea dobanzilor la resursele pe care Romania trebuie sa le atraga de pe piata interna si cea externa.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In fata crizei externe, Romania e protejata de scutul Trezoreriei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016