Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa forma

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Iun. 2019
Tags: o familie, o casa, prima casa, fmi, ministrul finantelor

"O familie, o casa" este noua forma sub care va continua actualul program "Prima Casa", anunta ministrul Finantelor Publice, precizand ca nu va tine cont de sfatul Fondului Monetar International care a sugerat ca programul sa fie redus treptat inainte de a se renunta la el.

Programul "Prima Casa" ar putea fi inlocuit curand de noul program "O familie, o casa", a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, marti, 11 iunie. Acesta a subliniat faptul ca noul program pentru achizitionarea locuintelor va fi legiferat in Guvern dupa finalizarea discutiilor cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei – care pare sa nu mai dureze mult.
 
"A fost o discutie si saptamana trecuta la Banca Nationala a Romaniei pentru schimbarea programului Prima Casa. S-a discutat si acolo si o sa avem o concluzie finala, zic eu, curand, pentru ca aceasta noua formula a Programului «Prima Casa», respectiv «O casa, o familie», este mult mai buna si atractiva", sustine seful de la Finante.

Mai multe detalii despre programul “O familie, o casa”, puteti citi AICI >>

Acesta a raspuns negativ la intrebarea daca va lua in considerare sfatul dat de FMI, acela de a reduce treptat programul “Prima Casa”, inainte de a renunta la el.

"Nu. Programul «Prima Casa», in forma sa noua, «O familie, o casa», va merge mai departe. si dupa discutia cu colegii de la BNR va fi legiferat in Guvern", a spus seful de la Finante.

Proiectul “O familie, o casa” a fost discutat prima data in Guvern pe 23 mai, dupa cum arata premierul Viorica Dancila.

"Discutam astazi in prima lectura, proiectul «O familie, o casa», o varianta mai aproape de nevoile cetatenilor a programului «Prima casa». Venim cu noi masuri de reducere a costurilor de finantare pentru romanii care doresc sa cumpere o locuinta. Concret, ne propunem cresterea nivelului garantiei guvernamentale de la 50%, cat este in prezent, la 80% din valoarea creditului, suportarea de catre stat a comisionului de gestiune si reducerea substantiala a dobanzii pentru familiile cu copii si pentru persoanele cu dizabilitati", spunea atunci prim-ministrul Romaniei.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa forma":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016