Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BNR ar dori un european la conducerea FMI

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2011
Tags: fmi, ue, bnr

Banca Nationala a Romaniei nu este indiferenta fata de numirea unui nou director general al FMI si prefera ca functia sa fie ocupata tot de un european, afirma Adrian Vasilescu, consilier al ...

Banca Nationala a Romaniei nu este indiferenta fata de numirea unui nou director general al FMI si prefera ca functia sa fie ocupata tot de un european, afirma Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR. Acesta precizeaza ca acordul Romaniei cu FMI va continua indiferent de persoana care va conduce Institutia.

"Sigur ca pentru Banca Nationala nu este indiferent cine va fi noul sef al FMI. Sper sa fie un european, dar ceea ce vreau sa precizez este ca acordul nostru cu UE, Banca Mondiala si FMI nu este un acord cu persoane, ci un acord cu o institutie", a declarat Vasilescu pentru MEDIAFAX.

El a aratat ca, indiferent de numele persoanei aflate la conducere FMI, Romania trebuie sa indeplineasca tintele asumate prin acordul cu institutia financiara internationala.

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a demisionat joi din functie, dupa ce a fost arestat la New York, acuzat de tentativa de viol.

Din partea Europei, principalii potentiali succesori ai lui Strauss-Kahn ar putea fi ministrul francez al economiei si finantelor, Christine Lagarde, si guvernatorul Bundesbank, Axel Weber.

De cealalta parte a baricadei, tarile emergente i-ar putea propune pe Kemal Dervis, fost ministru al economei in Turcia, creditat cu salvarea tarii de la marginea prapastiei in 2001 printr-un acord cu FMI, Agustin Carstens, actual guvernator al bancii centrale a Mexicului si fost director general adjunct al FMI in perioada 2003-2006, sau pe Arminio Fraga, considerat unul dintre cei mai de succes presedinti ai bancii centrale a Braziliei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BNR ar dori un european la conducerea FMI":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016