Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratiile premierului Ponta despre un nou acord FMI. Care sunt pasii urmatori?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: fmi, guvern, ponta, acord preventiv fmi

Dupa votul de marti din Parlament asupra motiunii de cenzura depuse de PNL, premierul Victor Ponta a declarat ca ar fi bine ca Romania sa aiba un nou acord cu FMI, dar ca acest lucru trebuie discutat mai intai in coalitia dse guvernare si apoi cu opozitia si presedintele.


In opinia premierului, potrivit HotNews.ro, ar fi vorba de un acord preventiv si pe reforme structurale. Sursa informeaza ca, intrebat daca Romania va avea un nou acord cu Fondul Monetar International, premierul a raspuns ca acesta "este un subiect important pe care-l voi discuta intai la coalitia de guvernare, dupa aceea trebuie sa discutam si cu restul partidelor din Opozitie, pentru ca orice acord, daca se va incheia, se va incheia pe un termen mai lung, dar si cu presedintele Romaniei. Si decizia trebuie sa fie una politica a tuturor fortelor politice".

De asemenea, in opinia premierului, nu mai exista bani din partea Guvernului pentru FMI, in contextul economic regional actual:


"Guvernul nu mai are de dat niciun dolar catre FMI, nu avem nevoie de niciun dolar de imprumutat de la FMI, dar un acord cu institutiile financiare internationale intr-o regiune atat de tulburata, in care doar Romania merge foarte bine, e mai degraba bun".

Totodata, acesta a explicat de ce, in acest moment, ar fi potrivit un acord preventiv:

"Nu ne trebuie linie de finantare. (...) Ar fi un acord, evident preventiv, pentru cine stie ce o veni in Europa sau in lume, vreo criza financiara, sa speram ca nu va veni, dar niciodata nu poti sa stii chestia asta, si, in al doilea rand, pentru reforme structurale pe care vreau sa le continuam", a precizat premierul, subliniind ca detaliile concrete ale unui astfel de acord vor putea fi puse la punct "dupa ce avem acordul de principiu al liderilor politici".

Conform sursei, acesta a amintit ca urmeaza sa discute cu presedintele pe aceasta tema.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratiile premierului Ponta despre un nou acord FMI. Care sunt pasii urmatori?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016