Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Hans Smaling, atasatul comercial al Ambasadei Olandei la Bucuresti, a acordat un interviu pentru Hotnews in care a subliniat faptul ca investitorii nu pot face fata costurilor sociale si TVA-ului ...
Hans Smaling, atasatul comercial al Ambasadei Olandei la Bucuresti, a acordat un interviu pentru Hotnews in care a subliniat faptul ca investitorii nu pot face fata costurilor sociale si TVA-ului majorat. Va prezentam cele mai importate idei emise de doumnul Smaling.
- este important sa rezolvam problemele ridicate de climatul de afaceri, arieratele, procedurile de licitatie, utilizarea fondurilor europene si asa mai departe.
- Romania este o tara foarte interesanta.Are o populatie relativ tanara si educata, cu multe aptitudini tehnice, iar costurile fortei de munca sunt reduse.Cred ca exista mult potential si cred ca, in cele din urma, Romania isi va folosi acest potential.
- Guvernul a avut nevoie de mult curaj pentru a face ce a facut, daca ne uitam la zona sociala, si nici oamenilor de rand nu le-a fost usor sa accepte masurile luate de guvern, dar in viziunea noastra, in viziunea europeana, ele au fost necesare.
Cred ca Romania este pe calea cea buna, la fel cum a spus si FMI-ul. Veti atinge standardul de 3% impus de criteriile de la Maastricht in 2012, ceea ce este o realizare importanta. Mediul macroeconomic trebuie sa genereze crestere, iar cresterea ar trebui sa fie generata de productivitate, de exporturi, nu de consum domestic.
- Din experienta noastra avem o relatie de lucru foarte buna cu guvernul si incercam sa facem propuneri, dar uneori dureaza prea mult, iar investitorii devin nerabdatori.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
- Aveti un sistem favorabil de taxare, daca vorbim despre taxa unica de 16%, care este destul de scazuta. Provocarea principala aici este imbunatatirea nivelului colectarii taxelor. Aceasta este una dintre principalele probleme. Prea multi oameni nu platesc taxe deloc, exista un sector foarte mare al economiei subterane, care ar trebui inclus in economia legala. Este foarte important pentru tara sa se dea un exemplu. Unul dintre avantajele competitive ale Romaniei este costul redus al fortei de munca, dar aceste costuri sunt un efect secundar al salariilor mici. Cred ca un angajator plateste 43% costuri sociale, apoi 16% impozitul unic, 24% TVA... Asta face dificile angajarile din companii.
- Investitorii nu pot face fata costurilor sociale, TVA-ului. Daca este marita baza de impozitare, statul va avea mai multe venituri din partea angajatilor si a companiilor care isi platesc taxele corect. Costurile pot si astfel scazute treptat, ceea ce este foarte important pentru Romania.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Corectarea regimului de taxare pentru prestari intracomunitare de servicii | Caz practicTVA prestari servicii pentru companii din afara EU. Cum facturam?Studiu de caz: Regimul TVA in cazul colectarii si valorificarii deseurilorProiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAAtentie! Noi versiuni pentru Declaratia 112: Soft A si Soft JUltimele articole
Depasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVASAF-T, obligatoriu de la 1 ianuarie 2025 pentru contribuabilii mici. Ce perioada de gratie se aplicaE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anCum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Articole similare
Planul de consolidare a Facilitatii Europene de Stabilitate EuropeanaIata cum poti face investitii in euro cu sume foarte miciCe isi propune noul Program de Guvernare 2016-2020 al Mediului de Afaceri?Din 2011 se schimba modul de calcul al ajutoarelor sociale si al salariilor bugetarilorInvestitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiNoua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de statProiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriFacilitate noua pentru cei care vor sa economiseasca! Titluri de stat cu dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe anArticole similare
Noutati legislative din perioada 12 - 18 iunie 2015. Schimbari in domeniul fiscalDin 1 ianuarie 2023 se aplica modificarile aduse concediului pentru cresterea copilului de OUG 164/2022Concluzii INS privind tendintele in evolutia activitatii economice in perioada ianuarie - martie 2016Beneficii neimpozabile. Care este cota maxima pentru deducerea cadourilor din fondul de salarii al angajatilor?OUG 69/2020: Facilitati fiscale pentru contribuabili. Bonificatii. Prorogare termeneUltimele articole
Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Salariu minim brut de la 1 ianuarie 2025. Va fi diferentiat pentru angajatii din agricultura si industria alimentara?Noutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Din 2025 este ELIMINATA o facilitate fiscala importanta. Care sunt domeniile vizateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"