Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Hans Smaling, atasatul comercial al Ambasadei Olandei la Bucuresti, a acordat un interviu pentru Hotnews in care a subliniat faptul ca investitorii nu pot face fata costurilor sociale si TVA-ului ...
Hans Smaling, atasatul comercial al Ambasadei Olandei la Bucuresti, a acordat un interviu pentru Hotnews in care a subliniat faptul ca investitorii nu pot face fata costurilor sociale si TVA-ului majorat. Va prezentam cele mai importate idei emise de doumnul Smaling.
- este important sa rezolvam problemele ridicate de climatul de afaceri, arieratele, procedurile de licitatie, utilizarea fondurilor europene si asa mai departe.
- Romania este o tara foarte interesanta.Are o populatie relativ tanara si educata, cu multe aptitudini tehnice, iar costurile fortei de munca sunt reduse.Cred ca exista mult potential si cred ca, in cele din urma, Romania isi va folosi acest potential.
- Guvernul a avut nevoie de mult curaj pentru a face ce a facut, daca ne uitam la zona sociala, si nici oamenilor de rand nu le-a fost usor sa accepte masurile luate de guvern, dar in viziunea noastra, in viziunea europeana, ele au fost necesare.
Cred ca Romania este pe calea cea buna, la fel cum a spus si FMI-ul. Veti atinge standardul de 3% impus de criteriile de la Maastricht in 2012, ceea ce este o realizare importanta. Mediul macroeconomic trebuie sa genereze crestere, iar cresterea ar trebui sa fie generata de productivitate, de exporturi, nu de consum domestic.
- Din experienta noastra avem o relatie de lucru foarte buna cu guvernul si incercam sa facem propuneri, dar uneori dureaza prea mult, iar investitorii devin nerabdatori.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manual de politici contabile - Stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
- Aveti un sistem favorabil de taxare, daca vorbim despre taxa unica de 16%, care este destul de scazuta. Provocarea principala aici este imbunatatirea nivelului colectarii taxelor. Aceasta este una dintre principalele probleme. Prea multi oameni nu platesc taxe deloc, exista un sector foarte mare al economiei subterane, care ar trebui inclus in economia legala. Este foarte important pentru tara sa se dea un exemplu. Unul dintre avantajele competitive ale Romaniei este costul redus al fortei de munca, dar aceste costuri sunt un efect secundar al salariilor mici. Cred ca un angajator plateste 43% costuri sociale, apoi 16% impozitul unic, 24% TVA... Asta face dificile angajarile din companii.
- Investitorii nu pot face fata costurilor sociale, TVA-ului. Daca este marita baza de impozitare, statul va avea mai multe venituri din partea angajatilor si a companiilor care isi platesc taxele corect. Costurile pot si astfel scazute treptat, ceea ce este foarte important pentru Romania.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Min. Muncii: Pensionarii cu venituri mici vor primi ajutorul financiar impreuna cu pensia, in luna octombrie 2023VIDEO: Regim special bunuri second handDeclaratia 205 | Depunere si sanctiuniDeclaratie rectificativa 394 pentru anii precedenti. OMFP 3596/2011 si corectarea in 2016Beneficii angajati 2023: Avantajele salariale acordate includ TVA cand se impoziteaza la salariat?Ultimele articole
E-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteAchizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportE-TVA: Ar putea fi PROROGATA pana la 1 iulie 2025 obligatia de transmitere a verificarii diferentelor la RO e-TVAProiect OUG privind E-Factura: Din 2025 identificarea prin CNP va fi optionalaArticole similare
Investitiile straine din Romania nu au dus-o prea bine anul trecutBNR a modificat prognoza de inflatie pentru 2010. Vor fi afectate incasarile bugetare?Editorial: Piata de capital si Piata DorobantiDeclaratiile premierului Grindeanu la intalnirea cu marii INVESTITORI romani si concluzii privind legea preventieiIn lunile februarie si martie 2024 Programul TEZAUR continua cu dobanzi de pana la 6,75%Ultimele articole
Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024Noua editie Tezaur: Dobanzi neimpozabile de pana la 6,60% pe an la titlurile de statProiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicNoi modificari asupra e-Transport, e-TVA si e-Factura, in urma consultarii cu reprezentantii mediului de afaceriFacilitate noua pentru cei care vor sa economiseasca! Titluri de stat cu dobanzi neimpozabile de pana la 6,85% pe anArticole similare
Controale ITM in luna august 2023: Au fost verificate conditiile intocmirii si respectarii prevederilor contractelor colective de muncaCJUE: Daca un angajat moare, mostenitorii sai pot cere angajatorului banii pe concediul neefectuatCalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru contribuabili in luna AUGUST 2023Legea 239/2020. Facilitati FISCALE aferente cheltuielilor cu educatia timpurie, invatamantul profesional si tehnic si invatamantul dualO noua declaratie 112 - proiect de ordin pentru aprobarea modelului si continutului acestui formularUltimele articole
Controale ITM la transportatori in luna noiembrie 2024. Ce sanctiuni au fost aplicateCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaTichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Calendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"