Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 22 Aug. 2024
Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024
Tags: fidelis, titluri de stat

Fidelis IV din 2024, desfasurata intre 8-20 august, a inregistrat o valoare record a subscrierilor, de peste 3,23 miliarde lei, depasind recordul anterior stabilit in luna aprilie, de peste 3,197 miliarde lei.

Cea mai recenta editie de titluri de stat Fidelis se remarca si datorita rezultatelor importante generate de donatorii-investitori, care s-au alaturat campaniei „Romania are sange de rocker, acum si de investitor”, desfasurata de Ministerul Finantelor in parteneriat cu „Morning Glory cu Razvan Exarhu” si Rock FM. Peste 202 milioane lei au fost investiti de catre 1.608 romani care au donat sange incepand cu luna martie a acestui an. Acestia au beneficiat de o dobanda de 6.80%, cu 1% mai mare decat cea oferita pentru emisiunile clasice cu scadenta la 1 an.

Pentru a doua oara in acest an, au fost investite sume record pentru emisiunile Programului FIDELIS. Cele peste 230.000 de subscrieri in titlurile de stat FIDELIS de pana acum se integreaza perfect in dinamica investitiilor persoanelor fizice pe piata de capital si reusesc sa atraga surse importante de finantare pentru statul roman. Instrumentele oferite in cadrul acestui program sunt imbunatatite constant pentru a ne adapta cerintelor investitorilor. in ceea ce priveste componenta sociala, ne mandrim cu cei peste 11.000 de donatori-investitori care au subscris pana acum peste 1,4 miliarde lei. Ca element de noutate, aceasta editie, in afara de instrumentul dedicat donatorilor, a adus scadenta de 5 ani, pentru cei ce urmaresc investitii de lunga durata, cu risc minim si dobanda competitiva” , a transmis Marcel Bolos, ministrul Finantelor.

Pentru prima data in acest an, emisiune in lei cu scadenta la 5 ani

Cele mai accesate emisiuni ale acestei editii au fost:

  • emisiunea in lei, cu scadenta de 5 ani, dobanda de 7%, cu un total de peste 972 milioane de lei investiti prin 5.122 ordine;
  • emisiunea in euro, cu scadenta la 1 an, dobanda de 4%, cu o suma totala investita de peste 205 milioane euro, echivalentul a peste 1,02 miliarde lei, plasata prin 5.297 ordine.

Emisiunea in euro, cu scadenta la 5 ani si dobanda de 5%, a strans un interes de peste 105 milioane euro, echivalentul a 528 milioane lei, plasate prin 3.652 ordine. in ceea ce priveste emisiunea in lei, cu scadenta de 1 an si dobanda de 5,8%, investitorii au plasat peste 514 milioane lei, prin 4.615 ordine.

Institutia aminteste ca valoarea nominala a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Donatorii-investitori au beneficiat de scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Au beneficiat de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care au facut dovada donarii de sange incepand cu 1 martie 2024.

Cei care investesc in titlurile de stat Fidelis se bucura de facilitati precum: 

  • posibilitatea de a vinde titlurile inainte de maturitate, primind dobanda aferenta perioadei de detinere;
  • castigurile cumulate din dobanzi si profituri sunt neimpozabile;
  • flexibilitate in administrarea si diversificarea portofoliului.

Bilant Program FIDELIS in 2024

In cele 4 editii lansate in acest an, investitorii au plasat peste 10,4 miliarde lei prin peste 67.000 subscrieri, iar eroii celor 4 editii din 2024 sunt cei peste 6.000 de donatori-investitori, care au investit peste 877 milioane lei.



Sursa: Min. Finantelor

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Investitii record de peste 3,23 miliarde de lei in cadrul FIDELIS IV din 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016