Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati legislatie fiscala 7 - 11 septembrie 2009 - Monitorul Oficial

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Sep. 2009
Tags: monitorul oficial, contract, taxe, impozite, monitorul oficial

HOTARARE nr. 983 din 29 august 2009cu privire la rectificarea bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2009EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 609 din 4 septembrie 2009Pe cine ...

HOTARARE nr. 983 din 29 august 2009
cu privire la rectificarea bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2009
EMITENT: 
    GUVERNUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 609 din 4 septembrie 2009

Pe cine vizeaza?
Actul intereseaza Trezoreria Statului al carei buget se rectifica prin acest act normativ.

Important!
Bugetul Trezoreriei Statului pe anul 2009, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.527/2008, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 805 din 2 decembrie 2008, se majoreaza atat la venituri, cat si la cheltuieli cu suma de 346.965 mii lei, rezultand un buget echilibrat.
Structura bugetului Trezoreriei Statului pe anul 2009, rectificat, este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.

*********************************************
ORDIN nr. 2.609 din 8 septembrie 2009
privind contractarea unui imprumut sub forma unei emisiuni de obligatiuni denominate in euro pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1.500 milioane euro, cu o scadenta de minimum 5 ani, si desemnarea administratorilor tranzactiei
EMITENT:  
   MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 611 din 8 septembrie 2009

Pe cine vizeaza?
Actul intereseaza Ministerul Finantelor Publice care contracteaza un imprumut sub forma unei emisiuni de obligatiuni, precum si bancile care gestioneaza aceasta emisiune.

Important!
Se aproba contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui imprumut sub forma unei emisiuni de obligatiuni denominate in euro pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1.500 milioane euro, cu scadenta de minimum 5 ani, suma finala urmand sa fie stabilita la momentul lansarii emisiunii de euroobligatiuni, in functie de conditiile de piata.
Lansarea emisiunii este administrata de catre bancile de investitii: Deutsche Bank, EFG Eurobank si HSBC Bank.
Sumele aferente imprumutului si virate in contul de valuta, deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice la Banca Nationala a Romaniei, se utilizeaza pe masura necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice guvernamentale.

*********************************************
ORDIN nr. 111 din 3 septembrie 2009
privind sanctionarea ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti
EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT IN: MONIT
ORUL OFICIAL nr. 614 din 10 septembrie 2009

Pe cine vizeaza?
Actul se adreseaza ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti, care este sanctionata in activitatea de plasare a titlurilor de stat prin Banca Nationala a Romaniei.

Important!
Se sanctioneaza ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti, cu sediul in municipiul Bucuresti, sos. Kiseleff nr. 11-13, sectorul 1, inregistrata la oficiul registrului comertului sub nr. J40/16100/1994, cod unic de inregistrare R6151100, cu avertisment scris, pentru neparticiparea la subscriptia publica de titluri de stat organizata in data de 14 august 2009, pentru seria RO0913DBE024.
ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucuresti are drept de contestatie la Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei sau direct la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 15 zile de la data comunicarii sanctiunii.

ORDIN nr. 112 din 3 septembrie 2009
privind sanctionarea MKB Romexterra Bank - S.A.
EMITENT:
BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 614 din 10 septembrie 2009

Pe cine vizeaza?
Actul se adreseaza MKB Romexterra Bank - S.A. care este sanctionata in activitatea de plasare a titlurilor de stat prin Banca Nationala a Romaniei.

Important!
Se sanctioneaza MKB Romexterra Bank - S.A., cu sediul in Targu Mures, bd. 1 Decembrie 1918 nr. 93, inregistrata la oficiul registrului comertului sub nr. J26/1876/1993, cod unic de inregistrare RO4786360, cu avertisment scris, pentru neparticiparea la subscriptia publica de titluri de stat organizata in data de 14 august 2009, pentru seria RO0913DBE024.
MKB Romexterra Bank - S.A. are drept de contestatie la Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei sau direct la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 15 zile de la data comunicarii sanctiunii.

*********************************************
ORDIN nr. 1.540 din 28 august 2009
pentru aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2009 ale institutelor nationale de cercetare-dezvoltare din coordonarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
EMITENT:
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 613 din 10 septembrie 2009

Pe cine vizeaza?
Actul intereseaza Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale - INCSMPS Bucuresti si Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii "Alexandru Darabont", institute aflate in coordonarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Important!
Se aproba bugetele de venituri si cheltuieli pe anul 2009 ale Institutului National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale -- INCSMPS Bucuresti si Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii "Alexandru Darabont", institute aflate in coordonarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prevazute in anexele nr. 1 si 2, care fac parte integranta din prezentul ordin.
Cheltuielile totale aferente veniturilor inscrise in bugetele de venituri si cheltuieli prevazute la art. 1 reprezinta limite maxime ce nu pot fi depasite.
In cazul in care in executie se inregistreaza nerealizari ale veniturilor aprobate, institutele nationale de cercetare-dezvoltare vor efectua cheltuieli in functie de realizarea veniturilor, cu incadrarea in indicatorii de eficienta aprobati.

Institutele nationale de cercetare-dezvoltare din coordonarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
Veniturile realizate din contractele incheiate cu Ministerul Educatiei si Cercetarii/Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, inclusiv cele din contracte de finantare pe programe nucleu, sunt in suma de 1.419 mii lei, incheiate pana la data de 30.04.2009 iar cele realizate din contracte incheiate cu ordonatorii principali de credite care finanteaza programe si proiecte din planurile sectoriale sunt in suma de 0  mii lei.

Articol realizat in colaborare cu  CTCE  Piatra-Neamt.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre  www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Articol adaugat in 15 septembrie 2009

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati legislatie fiscala 7 - 11 septembrie 2009 - Monitorul Oficial":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016