Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF propune Formularul 700 pentru modificarea obligatiilor fiscale din vectorul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 14 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: vectorul fiscal, formularul 700, proiect anaf, obligatii fiscale

ANAF a publicat in categoria "Transparenta decizionala" proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului si continutului formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal".

In afara de solicitarea de inregistrare in scopuri de TVA, formularul va putea fi folosit pentru inregistrarea sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal.
 
Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea unei declaratii de mentiuni.
 
In prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, declaratia de inregistrare fiscala este insotita de acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.
 
In vederea eficientizarii administrarii fiscale si pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor, prin proiectul de ordin se propune asigurarea posibilitatii de modificare de catre contribuabili, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligatii fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt inscrise in vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA. Precizam ca, pentru inregistrarea/modificarea obligatiilor declarative care formeaza vectorul fiscal nu se depun, odata cu declaratia de mentiuni, documente justificative.
 
Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune aprobarea unui formular special, formularul 700 "Declaratie de inregistrare/modificare a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal".
 
Formularul 700 va fi utilizat de catre toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a inregistrarilor sau mentiunilor privind vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA.
 
 
Proiect de pentru aprobarea modelului si continutului formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal"
Avand in vedere dispozitiile art. 86, 88, art. 89 alin. (2) si art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind
organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul
O R D I N
 
Art. 1 - Se aproba modelul, continutul, precum si instructiunile de completare a formularului (700) "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal", cod 14.13.01.10.01, prevazut in anexa nr.1.
 
Art. 2 - Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza pentru inregistrarea/modificarea tipurilor de obligatii fiscale pentru care contribuabilul/platitorul are obligatia declararii. 
 
Art. 3 - Formularul prevazut la art. 1 se utilizeaza exclusiv pentru declararea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a mentiunilor privind vectorul fiscal.
 
Art. 4 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I si se aplica incepand cu 01 ianuarie 2018.
 
Art. 5 - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
Emis la Bucuresti, in data de ................................
PRESEDINTE,
BOGDAN-NICOLAE STAN
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF propune Formularul 700 pentru modificarea obligatiilor fiscale din vectorul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016