Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF propune noua Procedura de implementare si de administrare a grupului fiscal unic. Formulare modificate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iul. 2017 Exclusiv
Tags: proiect anaf, grup fiscal unic, contribuabili mijlocii, formulare

ANAF supune dezbaterii publice un proiect de ordin in vederea aprobarii Procedurii de implementare si de administrare a grupului fiscal unic, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

Prin modificarile aduse ordinelor privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili si contribuabililor mijlocii, au fost schimbate unele reguli aplicabile grupului fiscal  unic reglementat de dispozitiile art. 269 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Astfel, potrivit art. 4 alin. (7) din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3609/2016 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, se incadreaza in categoria contribuabililor mari reprezentantul si membrii apartinand grupului fiscal unic, cu conditia ca unul dintre acestia sa indeplineasca criteriile de selectie prevazute la art. 3 din acest ordin.
 
Procedura de administrare si monitorizare a marilor contribuabili a fost aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1023/2017, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 277 din 20 aprilie 2017.
 
De asemenea, potrivit art. 4 alin. (3) din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3610/2016 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii, se incadreaza in categoria contribuabililor mijlocii reprezentantul si membrii apartinand grupului fiscal unic, cu conditia ca unul dintre acestia sa indeplineasca criteriile de selectie prevazute la art. 3 din acest ordin.
 
Procedura de administrare si monitorizare a contribuabililor mijlocii si pentru modificarea unor prevederi referitoare la activitatea de administrare a contribuabililor mijlocii aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 560/2016 a fost modificata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1024/2017, publicat Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 321 din 4 mai 2017. 
 
Mentionam ca, Procedura de implementare si de administrare a grupului fiscal unic, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare este aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3006/2016.
 
Avand in vedere modificarile legislative mai sus mentionate, este necesara modificarea Procedurii de implementare si de administrare a grupului fiscal unic, pentru aplicarea unitara de catre toate organele fiscale a acestor dispozitii legale.

Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF propune noua Procedura de implementare si de administrare a grupului fiscal unic. Formulare modificate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016