Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Informare ANAF! Declaratiile 097 si 700 pentru notificarea intrarii ori iesirii din sistemul de TVA la incasare au fost modificate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: informare anaf, depunere declaratii fiscale, declaratia 097, declaratia 700

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii ineresati ca au fost actualizate declaratiile 097 si 700 ca urmare a modificari plafonul pentru care se aplica sistemul TVA la incasare de la 2.250.000 lei la 4.500.000 lei, precum si a modificari modalitatii de exercitare a optiunii pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, in sensul in care aceasta se poate exercita oricand in cursul anului, incepand cu prima zi a perioadei fiscale urmatoare celei in care persoana impozabila si-a exercitat optiunea.

Astfel, Formularul 097 “Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare“ se completeaza si se depune la organul fiscal competent pana pe data de 20 inclusiv a lunii anterioare inceperii perioadei fiscale din care va aplica sistemul TVA la incasare, in vederea inregistrarii in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

Notificarile depuse in termenul mentionat se prelucreaza de organul fiscal, iar persoanele impozabile care le-au depus sunt inscrise in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare pana la data de 1 a perioadei urmatoare celei in care a fost depusa notificarea.

De asemenea, intrucat rubricile din formularul de notificare (097) utilizat pentru exercitarea optiunii de aplicare/incetare a aplicarii sistemului TVA la incasare, au fost preluate si in formularul 700 ”Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale”, aprobat prin Ordinul presedintelui A.N.A.F. nr. 4136/2020 privind modificarea Ordinului presedintelui A.N.A.F. nr. 3.725/2017 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor si a tipurilor de obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal, a fost necesara modificarea corespunzatoare si a subsectiunii IV din formularul 700, precum si a instructiunilor de completare a acestei subsectiuni.

Institutia reaminteste astfel, ca potrivit O.P.A.N.A.F. nr. 4136/2020 incepand cu data de 30 martie contribuabilii vor putea efectua online toate optiunile ulterioare inregistrarii fiscale. 




Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Informare ANAF! Declaratiile 097 si 700 pentru notificarea intrarii ori iesirii din sistemul de TVA la incasare au fost modificate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016