Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Se apropie termenul limita pentru formularul 097

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: anaf, formularul 097, 1 februarie 2013, depasire plafon, inregistrare scopuri de tva, declaratia 097

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca vineri, 25 ianuarie 2013, este termenul limita pentru depunerea formularului 097 "Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare".



Redam astfel, prin cele ce urmeaza, categoriile de persoane impozabile care au obligatia depunerii Notificarii pentru aplicarea sistemului TVA la incasare, precum si modul de completare si depunere.

Formularul 097 se va depune de:

- persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) din Codul Fiscal, in perioada 1 octombrie 2012 - 31 decembrie 2012, a carei cifra de afaceri de la momentul inregistrarii in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2012 nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.

- persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (9^1) din Codul Fiscal, in perioada 1 octombrie 2012 - 31 decembrie 2012, a carei cifra de afaceri, realizata in cursul anului 2012 in perioada in care a fost inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.

Contribuabilii mentionati mai sus vor aplica sistemul TVA la incasare incepand cu prima zi a celei de-a doua perioade fiscale din anul 2013, respectiv incepand cu 1 februarie 2013 (pentru cei care au perioada fiscala luna) sau 1 aprilie 2013 (pentru cei care au perioada fiscala trimestrul).

Alte precizari

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet, corect si complet, toate datele prevazute:

- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire;

- un exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.

Formularul 097 se poate procura direct de la unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe websiteul  ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/ Toate formularele cu explicatii/ Formulare fiscale ordonate dupa numar.

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Se apropie termenul limita pentru formularul 097":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016