Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
A fost actualizat de catre ANAF programul informatic folosit pentru generarea numarului de evidenta a platii. Programul de generare a numarului de evidenta a platii, actualizat la 24.11.2015 a ajuns la versiunea 16.
Informatii utile privind completarea:
Cod document fiscal – se completeaza in functie de tipul documentului, cu urmatoarele valori:
– 10 declaratie fiscala sau decont, in functie de tipul documentului;
– 11 declaratie privind impozitul pe profit, cod 101;
– 20 decizie de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare stabilite de inspectia fiscala;
– 21 decizie de plati anticipate;
– 22 proces-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii;
– 23 decizie de impunere pentru impozitul pe venitul global;
– 24 decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii;
– 25 decizie de impunere din oficiu;
– 26 decizie privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule;
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
– 30 instiintare de plata;
– 40 titlu executoriu;
– 50 inlesnire la plata;
– 60 poprire;
– 70 valorificare."
Click aici pentru programul de generare a numarului de evidenta a platii!
Cod obligatie bugetara – se completeaza in conformitate cu nomenclatorul de obligatii de plata. In cazul deciziilor de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, a documentelor prin care au fost constatate amenzi de orice fel, potrivit legii (proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ordonanta procurorului, hotarare judecatoreasca, precum si alte documente), si al deciziilor privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, codul obligatiei bugetare se completeaza cu ajutorul programului de asistenta selectand tipul de obligatie fiscala pe care o alege contribuabilul sau poate fi solicitat de la organul fiscal.
Perioada de raportare – se completeaza cu luna si anul pentru care se face declaratia: llaa. In cazul deciziilor de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, al documentelor prin care au fost constatate amenzi de orice fel, potrivit legii (proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ordonanta procurorului, hotarare judecatoreasca, precum si alte documente), si al deciziilor privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, se inscrie 0000."
Scadenta obligatiei bugetare – se completeaza cu ziua, luna si anul, in formatul zzllaa. In cazul deciziilor de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, al documentelor prin care au fost constatate amenzi de orice fel, potrivit legii (proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ordonanta procurorului, hotarare judecatoreasca, precum si alte documente), si al deciziilor privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, se completeaza ziua, luna si anul emiterii acestora.
Numarul de evidenta a platii in cazul unei obligatii fiscale stabilite suplimentar prin decizie de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite de inspectia fiscala, in cazul unei amenzi de orice fel stabilite potrivit legii prin documentul de constatare a acesteia, precum si in cazul sumelor inscrise in deciziile privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, se obtine de catre contribuabil astfel:
prin accesarea programului de asistenta pentru formarea numarului de evidenta a platii. In aceasta situatie, programul de asistenta afiseaza o fereastra in care contribuabilul selecteaza unul dintre cele doua documente fiscale pentru care doreste sa efectueze plata, respectiv decizie de impunere sau documentul prin care s-a stabilit amenda de orice fel potrivit legii si completeaza numarul si data emiterii acestui document. Ulterior, alege tipul obligatiei fiscale pe care doreste sa o achite si apoi categoria de obligatie fiscala, respectiv debit, dobanda sau penalitate de intarziere;
prin inscrierea numarului de evidenta a platii mentionat in decizia de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare stabilite de inspectia fiscala, precum si in decizia privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule;
prin solicitarea numarului de evidenta a platii la organul fiscal competent.
Modul de completare a numarului de evidenta a platii pentru achitarea sumei cuprinse in Decizia privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule este urmatorul: Prin accesarea programului de asistenta se afiseaza o fereastra in care contribuabilul selecteaza decizie privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule si completeaza data acestui document, respectiv 010213. Dupa introducerea acestor date, programul de asistenta formeaza numarul de evidenta a platii, alcatuit din:
La rubrica cod document fiscal se inscrie 26 – codul corespunzator documentului reprezentand decizie privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule.
La rubrica cod obligatie bugetara se inscrie codul corespunzator obligatiei bugetare reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, selectata de contribuabil.
La rubrica categorie fiscala se inscrie 01 – valoarea corespunzatoare categoriei fiscale reprezentand debit.
La rubrica perioada de raportare se inscrie 0000.
La rubrica scadenta obligatiei bugetare se inscrie 010213 – corespunzator datei de 1 februarie 2013, care reprezinta data emiterii deciziei privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule.
La rubrica tip document se inscrie 0 – intrucat documentul de plata nu constituie si declaratie fiscala.
La rubrica secventa se inscrie 000 – valoarea corespunzatoare pentru numarul de evidenta a platii generat cu ajutorul programului de asistenta.
Rubrica cifrele de control se genereaza de catre aplicatia informatica conform algoritmului propriu. Numarul de evidenta a platii astfel format, identic cu cel comunicat prin decizia privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, se inscrie de catre contribuabil in ordinul de plata la rubrica Numar de evidenta a platii sau se comunica de catre contribuabil unitatii Trezoreriei Statului in vederea inscrierii in chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii la rubrica Numar de evidenta a platii, in cazul platilor in numerar efectuate la ghiseele unitatilor Trezoreriei Statului. Pentru documentele de plata, altele decat ordine de plata sau chitanta pentru incasarea de impozite, taxe si contributii, numarul de evidenta a platii se inscrie de contribuabil la rubrica Explicatii.
Sursa: Asistenta-contribuabili.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)OMFP 665/2014: Suspendarea prevederilor OMFP 1.870/2004 pentru aprobarea Instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platiiDescarca AICI programul de asistenta pentru generarea numarului de evidenta a platiiNoi modificari privind NUMARUL DE EVIDENTA A PLATII. Proiect MFPProcedura pentru amnistia fiscala a fost publicata. Prevederile OMFP 3831/2015Ultimele articole
MFP stabileste mijloacele electronice de transmitere la distanta a actelor de executareOPANAF 2201 – NUMARUL DE EVIDENTA A PLATIIRegulament BNR nr. 2/2016 privind operatiunile de transfer credit si debitare directaNoutati legislative importante. Noile praguri valorice Intrastat si NUMARUL DE EVIDENTA A PLATIISuspendarea prevederilor privind NUMARUL DE EVIDENTA A PLATIIArticole similare
Elementele foii de parcurs. Ce stabilesc normele din Codul fiscalFactura. Ce obligatii apar pentru justificarea deducerii?Regimul facturilor fiscale in 2013. Care sunt conditiile de emitere a facturilor?Inregistrare in scopuri de TVA si depasire plafon de 220.000 lei. Noile reguli valabile in 2015Controlul fiscal si controlul tehnic al operatiunilor de exportUltimele articole
Ghidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anMonografie contabila PFA. Evidenta de gestiuneDocumentele necesare justificarii scutirii TVA pentru livrari intracomunitare, incepand cu 2020Import soft pe hardisk. Conditia de livrare DDP. Tratament fiscal TVAMinistrul Muncii: Pensiile recalculate se vor pune in plata incepand cu 1 octombrie 2018Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"