Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Pensiile recalculate se vor pune in plata incepand cu 1 octombrie 2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Dec. 2018
Tags: legea pensiilor, pensiile recalculate, ministrul muncii

Pensiile recalculate se vor pune in plata incepand cu 1 octombrie 2018, indiferent cand se va finaliza recalcularea ultimului dosar, potrivit declaratiei ministrului Muncii, Marius Budai. Acesta a explicat ca pensionarul va primi retroactiv diferenta de bani, incepand cu data la care legea a intrat in vigoare si pana cand ajunge acasa decizia.

"Vor primi in plus (pensionarii, n.r) de cand a intrat legea in vigoare, de la 1 octombrie. In lege spune ca aceasta recalculare se deruleaza pe o perioada de 12 luni, dar, indiferent cand se va termina de calculat ultimul dosar din tara, acel pensionar va primi banii incepand cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune in aplicare o asemenea lege exista nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie sa-l achizitionam. Suntem in procedura de achizitie, suntem in procedura finala si imediat semnam raportul procedurii si contractul. Scrie in lege clar ca aceasta procedura de recalculare si de plata se deruleaza in interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea in plata se face cu intrarea in vigoare. Daca, sa zicem ca in februarie 2019, un pensionar care se incadreaza la acea lege 192 primeste acasa decizia de pensie cu noul cuantum el va fi pus in plata incepand cu 1 octombrie 2018. Practic de cand a intrat legea in vigoare pana va primi decizia acasa acel pensionar va primi diferenta de bani", a precizat ministrul Marius Budai, la o emisiune TV.

De aceasta reclaculare vor beneficia acei pensionari care au fost afectati de inechitatile la care au dus numeroasele modificari ale Legii pensiilor, a mai explicat el.
 
“De-a lungul timpului, legea pensiilor (...) a fost tot amendata, tot modificata. S-au creat inechitati, unii pensionari au iesit mai devreme beneficiind de un alt stagiu de cotizare, altii au beneficiat de punctaj la grupe, altii nu. Acele persoane care nu au punctaj la grupele de munca si care au iesit la pensie pe legi speciale se incadreaza la 192. Acelor persoane le va fi recalculata pensia. Foarte important de precizat ca, daca cumva, din calcul, la unii dintre pensionari iese un cuantum mai mic, niciun pensionar nu va pierde, ci va ramane in plata cu acel cuantum care este cel mai avantajos pentru el", a mai spus ministrul Muncii.

De asemenea, acesta a mai anuntat si ca, in luna decembrie, toate pensiile vor fi platite pana, cel tarziu, pe 15 decembrie, in toata tara.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Pensiile recalculate se vor pune in plata incepand cu 1 octombrie 2018":
Rating:

Nota: 3.33 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016